Kampioenen olé olé

Gepubliceerd op: 13 mei 2022 12:59

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Vrijdag 6 mei 2022 was de laatste competitieronde voor de teams van de Nederlandse Keuken Kampioen Divisie. Voor Helmond Sport een thuiswedstrijd tegen FC den Bosch. Eenzelfde wedstrijdaffiche als 40 jaar geleden toen Helmond Sport de kampioenstitel in de 1e divisie tegen de Bosschenaren wist te behalen.

Dit keer géén kampioenschap, maar vooral een prestige wedstrijd én een wedstrijd die in het teken stond van de oud-kampioensselectie uit 1982. De gelijkmaker in de laatste minuut van de extra speeltijd was natuurlijk super, maar de huldiging van de oud-kampioenen tijdens de rust was zonder twijfel hét absolute hoogtepunt van het seizoen 2021-2022.

De organisatie van de kampioensreünie Helmond Sport 1982 had niets aan het toeval overgelaten om er een prachtige reüniedag van te maken. Van de speciale ontvangst in hotel HUP, een rondleiding in het voetbalmuseum tot aan het afsluitende ontbijt op zaterdagochtend in hotel West-Ende. Het hotel in het centrum van Helmond waar vrijdagmiddag de bordesscene van het kampioenfeest in 1982 nog eens dunnetjes werd overgedaan. Zelfs de kampioenstaart was van dezelfde bakkerij als 40 jaar terug.

Supergeslaagde reünie
Het absolute hoogtepunt van de reünie was de huldiging van de oud-kampioenen tijdens de rust. Bijna een half uur aan een stuk zongen de fanatieke supporters op de goed bezette tribunes (3.500 toeschouwers) de oud-spelers en stafleden toe. ‘Kampioenen olé olé’ klonk het vanaf de tribunes in het stadion waar de gehele wedstrijd een sfeer heerste als zelden daarvoor.

De oud-kampioenen van 1982 die afgelopen weekend erbij waren, hebben genoten en kijken stiekem alweer uit naar een volgende keer. Wanneer is nog niet bekend, maar vast staat wel dat ze dit keer niet zo lang meer hoeven te wachten op een gezellige samenkomst. Misschien een optie rondom de opening van de nieuwe Sport Campus op de Braak? Wie weet, de oud-kampioenen zijn daar zeker voor te porren, zo bleek uit de reacties na afloop van een bijzonder geslaagde kampioensreünie Helmond Sport 1982!


Dit nieuwsbericht is 58 keer bekeken

X
X