Kamermuziekcyclus

Gepubliceerd op: 22 januari 2020 15:03

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: De Kamermuziekcyclus Theo Driessen viert dit concertseizoen zijn 65-jarig jubileum. Het vierde concert in dit jubileumjaar is op zondagmiddag 26 januari 2020 om 15.30 uur in het Theo Driessen Instituut, Willem Prinzenstraat 43 te Helmond.

Het vierde concert van de Kamermuziekcyclus Theo Driessen met Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet, Esra Pehlivanli, altviool, en Anastasia Safonova, piano.

Klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en vervolgde zijn studie aan The Juilliard School, New York. Hij behaalde eerste prijzen bij diverse nationale en internationale concoursen en speelde als solist met orkesten en kamermuziek met strijkkwartetten op nationale en internationale podia. Sinds 2000 is Wouters klarinettist bij Spectrum Concerts Berlin en speelt in diverse ensembles. Als hoofdvakdocent is hij verbonden aan het Fontys Conservatorium, Tilburg.

Esra Pehlivanli, geboren in Ankara, behaalde haar master-diploma’s en vervolgstudies aan het Gents Conservatorium en het Conservatorium Maastricht, beiden met de hoogste onderscheidingen. Zij won diverse nationale en internationale prijzen. Haar repertoire strekt zich uit vanaf de barok tot hedendaagse muziek. Zij werkt samen met huidige componisten om nieuw repertoire te creëren en de hedendaagse altviool te promoten.

Anastasia Safonova geboren in Rusland, begon haar professionele carrière op twaalfjarige leeftijd bij het Moskou Junior Symfonie Orkest. Zij studeerde cum laude af aan het Gnessins Instituut, Moskou en behaalde haar masterdegree aan het Conservatorium, Den Haag. Zij won veel nationale en internationale eerste prijzen. Zij is als docent kamermuziek verbonden aan het Conservatorium Maastricht.

Theo Driessen Instituut

Willem Prinzenstraat 43, 5701 BC  Helmond

Info: www.kamermuziekcyclus-tdi.nl


Dit nieuwsbericht is 73 keer bekeken

X
X