Kamermuziek met Lisa Jacobs

Gepubliceerd op: 11 januari 2019 14:24
Gewijzigd op: 11 januari 2019 14:25

Nieuwsbericht door: Christel Sanders

Helmond: Op zondagmiddag 20 januari a.s. om 15.30 uur spelen Lisa Jacobs, viool, en Ksenia Kouzmenko, piano, in het Theo Driessen Instituut, Willem Prinzenstraat 43 te Helmond, het programma ‘Love and Sorrow’.

De Nederlandse vioolvirtuoos Lisa Jacobs staat bekend om haar gepassioneerde uitvoeringen. Ze is ervaren op het concertpodium met concerten, kamermuziek, recitals en solowerken. Lisa heeft verschillende eerste prijzen gewonnen, zowel nationale als internationale. Lisa maakt op dit moment volop internationaal carrière in Europa en China. Ksenia Kouzmenko wordt internationaal geroemd voor haar gevoelige en technisch indrukwekkende pianospel en is zeer geliefd als kamermuziek-partner. Geboren als dochter van een pianistenechtpaar Ksenia is naast haar optredens actief als docent op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Deze twee jonge dames hebben zich al op zeer jonge leeftijd aan de muziek overgeleverd en inmiddels concerteren zij op de nationale en internationale podia met orkesten en in diverse kamermuziekbezettingen.

Uitgevoerd wordt het programma ‘Love and Sorrow’ met
Locatelli/Ysaye - Sonate Le Tombeau
Debussy - La Fille aux cheveux de lin
Prokofiev - Cinq Mélodies, Suk - Lovesong
Ysaye - Rêve d’enfant
Brahms - Sonate nr. 3

Dit nieuwsbericht is 477 keer bekeken

X
X