Jubileumjaar Helmonds Vocaal Ensemble

Gepubliceerd op: 12 januari 2018 14:01
Gewijzigd op: 1 februari 2018 9:50

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Centrum en binnenstad
Helmond: Het Helmonds Vocaal Ensemble bestaat 25 jaar én viert tevens het feit dat dirigent Jeroen Felix 25 jaar aan dit kamerkoor verbonden is. 2018 is dan ook uitgeroepen tot het jubileumjaar. De aftrap vindt plaats op zondag 21 januari om 16.00 in de Sint-Trudokerk in Stiphout.


Het repertoire van het HVE mag zonder meer breed genoemd worden, waarbij hoogtepunten uit de Barok (composities van Bach, Händel, Telemann en Vivaldi) al eerder uitgevoerd werden. Voor de opening van het jubileumjaar is dan ook gekozen voor enkel composities uit de Barokperiode, namelijk het Gloria en Magnificat van Vivaldi en het Alleluia uit de Messiah van Händel.

Omdat dit de start van een prachtig jubileumjaar is, zal dirigent Jeroen Felix op passende wijze in het zonnetje gezet worden. Hoe? Dat is een verrassing maar zeker de moeite waard om bij te wonen. De entreeprijs is inclusief een glaasje prosecco na afloop in restaurant De Steenoven waarbij enkele hapjes geserveerd zullen worden.
Een mooie gelegenheid om in een sfeervolle ambiance na te praten over het concert en vooruit te blikken op wat het jubileumjaar van het HVE nog meer in petto heeft. Een tipje van de sluier kan alvast opgelicht worden: op 7 oktober voert het HVE, in samenwerking met Stichting Lambertus Concerten, de Hohe Messe van Bach uit in de Lambertuskerk. Ook SLC heeft in 2018 een jubileum te vieren. Zij bestaan 10 jaar.


Voor de complete informatie over het programma van 2018 en om kaarten te bestellen voor 21 januari, gaat u naar:
www.helmondsvocaalensemble.nl.
Zondag 21 januari, 16.00 uur, Sint Trudokerk Stiphout, € 15,00/kinderen t/m 16 jaar € 10,00

Dit nieuwsbericht is 552 keer bekeken