Jubileumeditie: De Helmondse Lichtjes Parade bestaat 10 jaar

Gepubliceerd op: 3 april 2019 17:27

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Mierlo-Hout:  De Helmondse Lichtjes Parade trekt weer door het centrum van de Helmondse wijk Mierlo-Hout, op zaterdagavond 6 april om 20.30 uur. Met dit jaar vele grote verlichte praalwagens (meer dan  25 groepen/deelnemers). Vooraf een schitterende vuurwerkshow in het centrum, georganiseerd door de Houtse Bazaar. Na afloop de prijsuitreiking in de tent met muziek van orkest Just Fun. De entree bedraagt € 2,50 per persoon en kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang.

10 Jaar geleden besloten enkele leden (Toine Manders, Han van den Reek en Theo Kanters) van CV de Kluppels een commissie te vormen en te beginnen met de organisatie van een verlichte optocht door de Mierlo-Houtse straten op zondag met carnaval. Immers vele creaties die overdag te zien waren in de carnavalsoptochten, waren ’s avonds volop verlicht, ook heel mooi. Ook werden er in die tijd al enkele optochten in de regio georganiseerd, denk aan Berghem, Bladel, Deurne en Standaardbuiten (bij Breda). Het was koud die eerste keer, burgemeester Fons Jacobs presenteerde de optocht op Omroep Helmond. Het begin was gemaakt. In verband met de risico’s vormde de Kluppels daarna een Stichting Buitengebeuren (onder leiding van voorzitters Berry v.d. Westerlo, daarna Anton van Lieshout) en was een stuk toekomst gewaarborgd. De naam was toen nog Wooden Light Parade, maar in verband met de uitstraling voor een puur Helmonds evenement is de naam vorig jaar gewijzigd in Helmondse Lichtjesparade. Ook waren de Kluppels blij met een toekenning door de jaren heen van 2x een subsidie van 5000 euro van de Gemeente Helmond en in het verleden van 1x 5000 euro van Wijkmanagement Helmond. Met dit geld kon de optocht kwalitatief worden uitgebouwd. Vele groepen zijn in die jaren blijven deelnemen en daar is een relatie mee opgebouwd, naast groepen uit Helmond-Regio was er zelfs een groep uit Heino (Zwolle). Daarnaast natuurlijk de Kweekers uit Berghem en De Gangmakers uit Gemert en nog velen meer. In het begin bleven deze groepen overnachten in de Kluppelhal en hadden zo een supergezellig weekend. 1 Groep (Kweekers Berghem) overnacht nog steeds bij Ere-Kluppel Leo van de Laar.

Er wordt deelgenomen onder een streng reglement, in het begin reden er nog Prinsen praalwagens mee, maar men wil meer toe naar een kwalitatieve optocht, waarmee de relatie met carnaval gedeeltelijk wordt losgelaten, in de richting van de Disney Land sfeer.

Met meer dan 150 leden/vrijwilligers (bemanning kassa’s, beveiliging e.d.) wordt deze klus elk jaar geklaard. Ook dit evenement wordt gedeeltelijk betaald met veel zelfwerkzaamheid van de leden en uit de papier en kleding-inzameling door het jaar heen. De opgehaalde entree komt geheel ten goede aan de organisatiekosten van de optocht.

Dus: Van harte welkom a.s. zaterdagavond, centrum Mierlo-Hout, kassa’s open (2,50 euro p.p.) vanaf 20.00 uur, begin optocht 20.30 uur.


Dit nieuwsbericht is 263 keer bekeken

X
X