Jubilerende Zanggroep Pabo on tour met het harmonieorkest van HMC!

Gepubliceerd op: 26 oktober 2019 11:35
Gewijzigd op: 24 oktober 2019 11:42

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Stiphout en warande, Voorpagina

Door: Monique Vreeswijk

Helmond: Om haar 50ste verjaardag te vieren, verzorgt Zanggroep Pabo gedurende het hele jubileumjaar optredens met verschillende verenigingen op diverse podia in Helmond. Een initiatief waarmee Pabo mensen, verenigingen en wijken verbindt.

Op 27 oktober geven Zanggroep Pabo en het Harmonieorkest van het Helmonds Muziek Corps samen een concert. Dit wordt een bijzondere ontmoeting die twee bruisende, Helmondse verenigingen samenbrengt. De bevriende verenigingen kijken er reikhalzend naar uit. Het belooft een prachtige middag te worden met een diversiteit aan stijlen, muziekstukken en performance. Dit wordt Genieten met een grote G.

Locatie: Kapel Elkerliek Ziekenhuis, Wesselmanlaan 25 in Helmond. Op zondag 27 oktober van 15.00 tot 17.00 uur (zaal open om 14.45 uur) Met Harmonieorkest van het Helmonds Muziek Corps
Toegang gratis

Voor het harmonieorkest van HMC is dit het eerste concert met haar nieuwe dirigent Willem van Zee die sinds 1 augustus ‘op de bok’ staat. Onder zijn bezielende leiding brengt het orkest een gevarieerd programma met onder meer het klassieke harmoniewerk Hounds of Spring (Alfred Reed), een compilatie uit de musical Les Miserables en medleys van Elton John en The Beatles.

Het harmonieorkest bestaat uit zo’n 55 enthousiaste muzikanten en speelt al sinds 1960 in de hoogste afdeling van de KNMO. Het orkest speelt muziekstukken van het hoogste niveau, neemt deel aan concoursen en heeft in 2017 een eerste prijs op haar naam gezet. Meer info vind je op www.helmondsmuziekcorps.nl

Zanggroep Pabo is een allround zanggroep met bekendheid in heel Zuidoost Brabant en daarbuiten. Deze groep, met een eigen 5-koppige band en ca. 70 leden in de leeftijd van 7 tot 60-plus, sleepte meerdere prijzen in de wacht op verschillende festivals. Na 50 jaar spat het enthousiasme er nog steeds vanaf en laten ze je ervaren dat samen muziek maken één groot feest is.

Wil je na dit concert meer horen en zien van Zanggroep Pabo? Op 15 december zorgen ze voor sfeer en muziek bij Dickensnight in Brandevoort. Op 18 & 19 april 2020 pakt Zanggroep Pabo groots uit met een wervelende jubileumshow op de planken van theater Het Speelhuis in Helmond. Volg hen op Facebook of kijk op www.zanggroeppabo.nl.


Dit nieuwsbericht is 628 keer bekeken

X
X