‘Jong & oud, een terugblik op de Corona tijd’

Gepubliceerd op: 10 september 2020 10:09

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Het Alzheimer Café Helmond heeft voor de resterende maanden van het jaar een nieuwe locatie gevonden, dit is het ROC ter AA, Keizerin Marialaan 2 te Helmond. Hier kan op anderhalve meter en binnen de richtlijnen van het RIVM het Alzheimer Café Helmond voortgezet worden. Er is voldoende parkeerruimte en het complex is geheel rolstoel en rollator toegankelijk.  

De uitbraak van het Coronavirus was voor velen een onzekere, verdrietige en vaak ook eenzame periode. Met name voor mensen met dementie en hun mantelzorgers was dit een moeilijke tijd, dagbestedingen waren gesloten, waardoor velen zelf moesten zorgen voor een aangename dag invulling. Na een aantal weken thuis bleek dat echt niet mee te vallen, zowel voor de persoon met dementie als voor de mantelzorger.

Het eerste thema van het Alzheimer Café op donderdag 17 septemberzal daarom in het teken staan van de afgelopen periode.  Studenten van het ROC hebben video’s gemaakt over het thema ‘dementie en Corona’, in het café gaan we kijken naar een compilatie van deze video’s, daarna gaan we met elkaar in gesprek en blikken terug op de Coronatijd.

Dus heeft u zin in een interessante avond? Of heeft u vragen over dementie? Wilt u contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of gewoon kennis maken in een ongedwongen sfeer? Wees dan welkom op donderdag 17 september aanstaande in het Alzheimer Café, ROC ter Aa, Keizerin Marialaan 2 te Helmond.Op de Keizerin Marialaan rijdt u het eerste gebouw van het ROC voorbij, bij het tweede gebouw rijdt u onder het gebouw door, aan de rechterkant bevindt z. het parkeerterrein. De ingang vindt u helemaal links in het gebouw.  

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie, in welke vorm dan ook, te maken heeft. In een ongedwongen sfeer kunt u lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen en ervaringen delen. Elke derde donderdagavond van de maand in het ROC ter Aa, Keizerin Marialaan 2 te Helmond.

Als u een bezoek wilt brengen aan het Alzheimer Café, kunt u op 17 september zonder aanmelding vooraf langskomen. De entree is gratis. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee, het programma start om 19.30 uur. Na de inleiding is er tijd voor een drankje. Daarna kunt u vragen stellen en in discussie gaan. Rond 21.00 uur is de afsluiting.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor de inwoners van Aarle-Rixtel, Asten, Bakel, Beek en Donk, Brouwhuis, Deurne, Elsendorp, Gemert, Handel, Helenaveen, Helmond, Lierop, Lieshout, Liessel, Mariahout. Mierlo, Mierlo-Hout, Mortel, Neerkant, Ommel, Rips, Someren, Stiphout en Vlierden.

Als u vooraf vragen heeft kunt u contact opnemen met Dré de Kort, Savant,

tel. 06 – 51 43 94 22 (tijdens kantooruren).


Dit nieuwsbericht is 227 keer bekeken

X
X