Jeugd mag weer naar buiten

Gepubliceerd op: 30 april 2020 10:56

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Vorige week heeft het kabinet een aantal (nieuwe) maatregelen aangekondigd in het kader van de corona-aanpak in Nederland. Eén van die maatregelen maakt het mogelijk dat jeugd tot en met 18 jaar vanaf woensdag 29 april weer onder begeleiding mag trainen in de buitenlucht. Sportaanbieders die van plan zijn om de trainingen weer op te pakken kunnen hun protocol ter beoordeling indienen bij de gemeente.

De belangrijkste richtlijnen

Vanaf woensdag 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding samen buiten sporten. Dit geldt alleen voor georganiseerde buitensport en –spel. Onder georganiseerd verstaat de gemeente onder begeleiding van de sportaanbieder en/of de buurtsportcoach van Jibb+;Vanaf woensdag 29 april mogen jongeren tussen de 13 en 18 jaar onder begeleiding samen buiten sporten, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen. Dit geldt alleen voor georganiseerde buitensport en –spel. Onder georganiseerd verstaat de gemeente onder begeleiding van de sportaanbieder en/of de buurtsportcoach van Jibb+;Voordat u start met uw sportactiviteiten is het belangrijk dat u vooraf een protocol bij de gemeente indient;De sportactiviteiten biedt u aan op uw eigen buitenterrein. Is dit niet mogelijk? Neem dan contact op met een sportpark bij u in de buurt om te kijken wat er mogelijk is; De aanbieder van de sportactiviteiten is verantwoordelijk voor de handhaving van het protocol.

Deel uw protocol met de gemeente
Als u van plan bent om weer te gaan starten met uw sportactiviteiten, wil de gemeente graag weten hoe u dat gaat regelen. De gemeente vraagt u daarom om een protocol op te stellen en dit protocol te mailen naar M.Briels@helmond.nl. In dit protocol kunt u onder andere aangeven: wat de maximale groepsgrootte is per begeleider/trainer, hoe u zorg draagt voor een duidelijke routing op uw terrein en de naleving van de hygiëne- en veiligheidsregels. Bij het opstellen van uw protocol kunt u gebruik maken van het protocol Verantwoord Sporten.

Beoordeling protocol 
Nadat u vanuit de gemeente goedkeuring hebt gekregen op het protocol, kunt u starten met uw sportactiviteiten. U krijgt op werkdagen binnen 24 uur een reactie op uw ingediende protocol.

Sportaanbod voor niet-leden
U kunt uw activiteiten voor niet-leden aanbieden via www.sportencultuurhelmond.nl. Ook voor deze sportactiviteiten geldt: dat u de activiteiten aanbiedt op uw eigen buitenterrein of gebruik maakt van een sportpark bij u in de buurt. Neem hiervoor contact op met Jibb+ sportaanbieders@jibbplus.nl.

Vragen of meer informatie  
Kijk voor meer informatie op www.helmond.nl/coronavirus en klik op de button ‘Sport’. Heeft u nog vragen? Of komt u er niet helemaal uit met het opstellen van het protocol? De gemeente en Jibb+ denken graag met u mee. Neem dan contact op met Mandy Briels via M.Briels@helmond.nl.

HAC Clubkampioenschap 2019. F Jan Dijstelbloem


Dit nieuwsbericht is 245 keer bekeken

X
X