Jazz in Catstown komt terug!

Jazz in Catstown komt terug!
Gepubliceerd op: 9 juli 2021 9:32

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

CENTRUM Op 4 en 5 september klinkt er weer overal muziek in het centrum van Helmond! Er gaan een heuse street parade door de stad en bij verschillende restaurants worden de maaltijden vergezeld door een mooi stukje muziek. Jazz in Catstown komt terug!

Door: Wendy Lodewijk

Centrum: Op 4 en 5 september klinkt er weer overal muziek in het centrum van Helmond! Er gaan een heuse street parade door de stad en bij verschillende restaurants worden de maaltijden vergezeld door een mooi stukje muziek. Jazz in Catstown komt terug!

Street parade
Voorzitter van netwerkvereniging 0492 Ralph de Kort is enthousiast en blij dat de editie van 2021, zij het in aangepaste vorm, door kan gaan. “We hebben lang in onzekerheid gezeten van wat nou wel en wat nou niet mogelijk zou zijn vanwege de coronamaatregelen. We zijn dan ook verheugd dat het nu gewoon door mag gaan. Uiteraard binnen de mogelijkheden van wat kan en mag. We doen het niet op de ‘ouderwetse’ manier, maar in de vorm van een street parade. Vorig jaar hebben we een try out gedaan van dit concept en dat was een succes! Het was fijn om de muziek, maar bovenal de gezelligheid, weer naar onze stad te brengen.

De street parade is gebaseerd op het fenomeen in New Orleans: er trekt een karavaan van musici door de stad, al lopende maken zij muziek. Muziek die voor iedereen leuk en aansprekend is, de oude stijl jazz, nummers die iedereen kent. En op deze manier krijg je geen opeenhoping van mensen, dus je kunt gewoon coronaproof genieten.”

Verschillende routes
De street parade zal via verschillende routes door de stad trekken. “Zo wordt de hele stad gevuld met muziek en wordt het publiek verspreid. Twee vliegen in één klap, dus.” Ralph speelt zelf ook mee. Hij is trompettist bij de Papa Dré Jazz Band, dat al langer dan 25 bestaat en met wie hij al in diverse landen opgetreden heeft. Samen met de andere jazzbands staan zij te popelen om weer muziek te mogen maken in ons mooie Helmond.

Horeca
Naast de street parade hebben ze bij Jazz in Catstown nog meer goede ideeën en plannen: zo willen ze met de horeca samenwerken. Ralph legt uit: “Bij diverse restaurants gaan ze bijvoorbeeld een jazzmenu aanbieden, waar de jazzbands de muzikale ondersteuning vormen. Of denk aan de Borrelbar bij de haven, dat omgetoverd wordt tot de Harbour Jazz Club. Vanaf 20.00 uur komt daar ook een band spelen, maar dan met een speciale inslag: het podium is bedoeld om aanstormende en jeugdige talenten te trekken. Iedereen is welkom om een nootje mee te spelen met de band.”

Gratis toegankelijk
Jazz in Catstown is nog altijd gratis toegankelijk. “Onze organisatie heeft, net als vele andere, flinke klappen gehad door corona. De subsidie die we krijgen is mager, maar toch hebben we de rest allemaal zelf kunnen financieren. Dit doen we samen met Linda Haverkamp van het Centrummanagement, onze vrijwilligers en natuurlijk de horeca. Die laatste willen we met ons evenement ook echt ondersteunen; zij hoeven geen eigen bijdrage te betalen. En we vinden het belangrijk dat het festival gratis toegankelijk blijft voor het publiek.”

Meer informatie?
“De website is bijna klaar. Maar iemand die interesse heeft om mee te helpen organiseren, is vrij om een keer aan te schuiven bij ons wekelijks ontbijt bij Welkom Thuis. Elke vrijdag van 7.00 uur tot 8.30 uur zijn we daar te vinden. Iedereen is welkom!”

Jazz in Catstown komt terug!

Dit nieuwsbericht is 1310 keer bekeken

X
X