Jan van Rest: Lekker peddelen

Gepubliceerd op: 7 februari 2019 11:13
Gewijzigd op: 7 februari 2019 10:07

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Ik heb er al meermalen over geschreven; over onze fietstochten in binnen- en buitenland. Als ik zo terugkijk, hebben wij menigeen een poepie laten ruiken, als het op fietsen aankwam. Zo zat ik onlangs te bladeren in een album van 10 jaar geleden. We hebben toen met nog ‘n stel een rondje Bodenmeer gefietst. Zo’n 300 km. Het was een tocht die je in je eentje kon maken, maar die wel tot en met voorzien was van overnachtingsmogelijkheden.

Fietsen langs het Bodenmeer is een groot feest: overal schilderachtige plaatsjes, met volop terrasjes. We hebben dus dikwijls ‘aangelegd’ en heel veel plezier gehad. De tocht begon in Duitsland, dan een klein stukje Oostenrijk bij Bregenz, en tenslotte fietsten we in Zwitserland. Het parcours is vrij vlak, dus voor iedereen te doen. Hoogtepunten waren: het Zeppelin-museum in Frederikshaven, de Markthal van Hundertwasser en Konstanz. Het Zeppelin-museum toonde 1 op 1 modellen van onderdelen van bijv. De Graf Zeppelin. Onwaarschijnlijk groot en indrukwekkend. In Frederikshaven worden nog altijd zeppelins gemaakt. De Markthal van Hundertwasser is een wonder van kleurenpracht en architectuur; echt genieten dus.

En Konstanz is, net als veel andere plaatsen, erg gezellig. Bovendien is het de plaats waar in de 13e eeuw het Concilie van Konstanz gehouden werd. De betreffende accommodatie staat er nog. Er waren toen 3 pausen, maar een 4e kandidaat ging toch met de eer strijken. Bij de haveningang staat het beeld van Imperia, ter nagedachtenis aan de publieke vrouwen die het tijdens het concilie erg druk gehad schijnen te hebben. Een andere mooie fietstocht was die van Metz langs de Moezel naar Koblenz. Fietsen langs de Moezel, ook al zo’n feestelijk gebeuren. Je komt dan langs Trier, een stad met wortels in het Romeinse rijk, die een bezoek van enkele dagen meer dan waard is. Uiteindelijk belandt je bij de Deutsche Eck, waar de Moezel in de Rijn stroomt. Een schilderachtig punt met een groot ruiterstandbeeld van een Duitse Wilhelm. De terugreis naar Metz deden we per fiets bus.  Zolang je fietsen kunt: DOEN!

Jan van Rest


Dit nieuwsbericht is 230 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X