Jan van Rest: Dames

Gepubliceerd op: 3 januari 2019 13:03

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Een periode is voorbij nu onze drie Helmondse kleindochters alle drie het voortgezet onderwijs volgen.Toen ze hier nog op de basisschool zaten, gingen wij, als oppasouders, de meiden thuis ophalen en liepen met hen naar school. Tussen de middag aten ze donderdags bij ons thuis een boterhammetje, waarna wij ze weer naar school begeleidden.

De andere opa en oma deden dat weer op een andere dag. Deze zinnen zijn snel opgeschreven, maar de uitvoering had dikwijls heel wat voeten in de aarde. Meestal vonden ze het te ver lopen en vonden dat opa ze maar met de auto moest halen en brengen. Maar opa was niet gek; lopen is gezond, zeker als je de rest van de dag in een schoollokaal zat. Of we kwamen langs de ijssalon en werd er van drie kanten aan opa getrokken om hem in de juiste richting te krijgen. Of een van de dames lette niet goed op en knotste tegen een lantaarnpaal. Opa lachte zich dan wezenloos en de dame in kwestie werd hartstikke kwaad op opa, vervolgens op zichzelf.

Later werd ‘lopen’ ‘fietsen’. Spannend in het begin, zou dat wel goed gaan op die drukke Hoofdstraat? Maar geen nood, het werd jarenlang een succes. Het waren mooie jaren, waarin door opa werd voorgelezen die vervolgens in slaap viel, waarin oma een van de dames leerde breien. “Wordt dat een trui voor opa?” Waarna opa opzij gezet werd met: “Dit wordt geen trui en al helemaal niet voor jou!”. En nu zitten ze alle drie op het voortgezet onderwijs, regelen zelf hun vervoer en komen niet meer bij oma en opa lunchen.

De dames zijn een stap verder gegaan: Zij hebben de twee opa’s en oma’s voor een etentje uitgenodigd als dank voor het vele jaren oppassen. Het werd een groot succes. Ze hadden gekozen voor een goed restaurant met een uitstekend keuzemenu. Het was beregezellig en we hadden de hele avond veel plezier met elkaar. De opa’s vonden dat de dames er maar een jaarlijkse traditie van moesten maken. Of de dames er ook zo over dachten, werd niet helemaal duidelijk.

Jan van Rest


Dit nieuwsbericht is 137 keer bekeken

X
X