Jan van Bree stadskoning Helmondse gilden

Gepubliceerd op: 30 september 2022 15:27

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND

Met het 137e schot haalde Jan van Bree de laatste resten van de (houten) vogel naar beneden! Hij werd hiermee de opvolger van Frans Adriaanssen van het Colveniersgilde.

Jan is gildebroeder van gilde St. Antonius Stiphout. Binnen het Peellandse gildewezen staat Jan ook bekend als degene die de gildehistorie, als lid van de SAT cie van Kring Peelland, een warm hart toedraagt.

Op het gildeterrein van St. Antonius Abt aan de Heeklaan hadden zo’n 50 gildebroeders en zusters, vanuit de 4 Helmondse gilden, zich aangemeld om voor de felbegeerde stadskoningstitel te strijden.
De goed geprepareerde houten vogel moest het na 137 schoten dus opgeven! Jan van Bree is 2 jaar stadskoning en heeft onder andere beloofd
dat hij het gildewezen op waardige wijze zal uitdragen.
Deze editie was op een prima wijze georganiseerd door gilde St. Antonius Abt Mierlo-Hout. Over 2 jaar wordt het stokje overgedragen naar een volgend Helmonds gilde. Kortom, een mooie winnaar, op een prachtige locatie, onder prima weersomstandigheden en broederschap. ’t Gilde leeft op ’t Hout (maar ook in de rest van Helmond!).


Dit nieuwsbericht is 139 keer bekeken

X
X