Jacques Vriens Cultuurprijs 2018

Gepubliceerd op: 24 september 2018 14:38

Nieuwsbericht door: Christel Sanders

Helmond: Na een maandenlange zoektocht naar creatief talent in Helmond is het dan eindelijk zo ver! De genomineerden van de Jacques Vriens Cultuurprijs zijn bekend! Zes jongeren zijn door de jury gekozen op basis van hun creativiteit, uitstekende techniek en talent.

De genomineerden

We presenteren ze met trots! Anna Bosker is met 10 jaar de jongste genomineerde. Zij maakt indruk op met haar vele verschillende vormen van beeldende kunst. Jackie van de Pol (14 jaar) en Pam van Diepen (13 jaar) dansen als duo bij Hoomrun Dance Studios en hebben vele prijzen op hun naam staan. Thijn Mariman is pas 14 jaar en speelt voor zijn leeftijd opmerkelijk goed trombone, met een erg mooie klank. Met een compleet zelf getekend en gemonteerd animated storyboard verraste Lava Hijzelaar, 16 jaar oud de jury. Ook een verrassende inzending is die van Bas van de Kerkhof, 17 jaar, een begaafd jongleur. De zesde genomineerde is Jip Cremers, 17 jaar, die met haar schilderijen een unieke eigen stijl laat zien. Het was niet gemakkelijk om uit alle inzendingen zes genomineerden te selecteren! De jury heeft hulp gekregen van verschillende professionals, om de inzendingen te beoordelen.

De uitreiking van de Jacques Vriens Jury – en Publieksprijs

Op 6 oktober, tijdens de Nacht van Cultuur, wordt de winnaar bekend gemaakt. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs te winnen. Tot zondag 30 september 19.00 uur kan op Facebook en Instagram gestemd worden. Tijdens Nacht van Cultuur mag ook het aanwezige publiek nog stemmen. Het blijft dus tot het laatste moment spannend!
Bezoek @JVCultuurprijs op Facebook en Instagram en steun jouw favoriet!
De Nacht van Cultuur is gratis en voor iedereen. We hopen jullie allemaal te zien op 6 oktober in Het Speelhuis!

Dit nieuwsbericht is 474 keer bekeken

X
X