Inzamelen voor het goede doel

Gepubliceerd op: 19 december 2018 10:49

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: ‘Onze inzamelingsactie is spontaan ontstaan bij een korte vergadering tussen ons ende Jumbo managers van alle Filialen in Helmond. ‘Wij willen graag dat jullie ,Stichting Hart voor minima , bij onze supermarkten een inzamelingsactie houden voor de Minima gezinnen’ is wat ze vertelde.

En natuurlijk willen wij dit doen, zonder dat we er over na moeten denken. Daarmee is de inzamelingsactie ontstaan en is dit nu voor het 2e jaar op rij een warm succes bij de Jumbo Supermarkten en het winkelende publiek. Voordat alles zover is,moet er nog veel geregeld worden. Flyers, producten, vrijwilligers, chauffeurs en nog veel meer! Het maken van een planning, met het 1e jaar nog 5 Jumbosupermarkten, maar dit jaar 6 Jumbo supermarkten, valt achteraf toch nog mee.

Via WhatsAppen Facebook Messenger versturen we enkele berichten naar kennissen, vrienden en zakelijke collega’s met de vraag of ze een uurtje of wat willen helpen. En dan pas weet je waarom veel van deze mensen in je vrienden lijst staan! Zond erenige twijfel of hapering stromen de reacties binnen : ‘Ja, natuurlijk help ik mee!’ of ‘geweldig, plan me maar ergens in!’. Binnen een week was 90% geregelden ingevuld en de laatste plaatsen werden door onze dagelijkse vrijwilligers ingevuld. En voor je het weet zijn de dagen voor Kerst daar: Hart voor Minima zamelt in!

We rijden zelf ook langs de Jumbo’s, want wie ons helpt willen we ook laten weten dat we ze dankbaar zijn. Waar wij ook komen, overal staan vrijwilligers die er van genieten: Vrijwilligers die er serieus werk van maken om het winkelde publiek met onze Stichting bekend te maken, vrijwilligers die genieten van het contact met de mensen en vrijwilligers die grappen en grollen met het winkelde publiek.

Op vrijdag rijden onze chauffeurs de ronde langs de Jumbo Supermarkten om alvast wat producten op te halen, maar voor de 1e ronde moeten ze al 3 keer rijden! En dan te bedenken dat in onze bus ongeveer 40 kratten passen. De middagronde leverteen identiek beeld: Volle kratten en 3x een volle bus. In ons pand wordt alles opgeruimd zodat we voldoende plaats overhouden om natuurlijk geordend te krijgen.

Ook op zaterdagochtend staan er weer andere Vrijwilligers bij de ingangen en ook op deze zaterdag is het winkelend publiek in Helmond ons goed gezind. Zeker als we continue leuke berichtjes en foto’s  krijgen van vrijwilligers, maar ook berichten van het winkelde publiek, met vragen waar ze komende week nog meer boodschappen kunnen brengen. Ongelofelijk hoeveel er is gedoneerd aan onze vrijwilligers !

Daarom willen wij iedereen die heeft gedoneerd bij de Jumbo Supermarkten enorm bedanken! En behalve het gulle publiek, natuurlijk ook onze Vrijwilligers: Van de bootcamp club tot de fotografieclub, van buren tot Familie,van collega's tot vrienden, van eigen vrijwilligers tot column schrijfster,vrienden van vrienden die hebben meegeholpen en iedereen die we vergeten zijn.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2019. En wij gaan in 2019 door waar we gestopt zijn!’

Lieve, warme groet,
Patrick en Miranda Verkoelen
Stichting Hart voor Minima


Dit nieuwsbericht is 209 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X