Intuïtie: we hebben het allemaal!

Gepubliceerd op: 4 december 2020 12:47

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Allemaal hebben we wel eens dat buikgevoel: je weet of voelt dat er iets niet klopt of niet goed voor je voelt, maar je kunt er de vinger niet op leggen. Dat is je intuïtie die een alarmsignaal afgeeft: “let op!”

Die intuïtie hebben we allemaal en ongemerkt gebruik je die intuïtie vaker dan je denkt. Je intuïtie werkt samen met dat buikgevoel. Die onrust in je buik is tastbaarder: je voelt letterlijk de onrust. Soms zelfs zo erg dat je er misselijk van zou kunnen worden.

Het buikgevoel en je intuïtie werken samen. Het een kan niet zonder het ander. Het is weten wat je “zomaar en zonder reden” weet. Intuïtie is dus weten zonder dat daar een logische verklaring voor is, maar intuïtie is niet hetzelfde als paranormaal zijn!

Je zult merken dat als je meer gaat luisteren naar je intuïtie en je gaat merken dat die signaaltjes kloppen, je niet alleen steeds meer op je gevoel gaat vertrouwen, maar dat gevoel ook steeds meer voor je gaat werken! Dat is dan ook meteen het moeilijkste stuk: het leren vertrouwen op je eigen gevoel en niet alles wat je voelt weg denken.

Als je in je denken schiet, het logisch gaat proberen te verklaren, dan kun je niet bij je gevoel komen. Op deze manier blokt je intuïtie. Je intuïtie ontwikkelen is niets meer of minder dan naar je gevoel te durven luisteren, wat dus tegelijkertijd betekent dat je hoofd leeg moet zijn.

Hoe meer je gaat luisteren naar en vertrouwen op je intuïtie zal je steeds meer gaan ontdekken dat toeval niet bestaat en dat je ineens gaat merken dat ineens allerhande dingen precies op het juiste moment gebeuren: ineens komen de juiste mensen op het juiste moment op je pad.

Je ‘ziet’ ineens onzichtbare verbindingen. Dat is het verschijnsel dat we synchroniciteit noemen. Synchroniciteit is een fenomeen dat ontdekt is door de bekende psychiater Carl Gustav Jung, de grondlegger van de analytische psychologie. Synchroniciteit betekent dat iets te toevallig is om toeval te kunnen zijn, het is een andere manier van tegen de wereld aan te kijken. Het is zien dat toeval niet bestaat, maar dat toeval dat is wat je toe valt.

Je intuïtie kun je op allerhande manieren ontwikkelen. Het spelen met afbeeldingen helpt je je intuïtie makkelijker te (leren) gebruiken. Met deze “anders dan anders” kerst is het misschien wel een leuk tijdverdrijf om op een ander manier naar het toeval te (leren) kijken.

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen,

Groetjes,
Louise


Dit nieuwsbericht is 218 keer bekeken

X
X