Interactieve theatervoorstelling Kaatje raakt veel kinderen

Gepubliceerd op: 26 mei 2023 9:45
Gewijzigd op: 26 mei 2023 9:48

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Vorige week werden kinderen van groep 5 en 6 van basisschool KC Talentrijk gerustgesteld met de boodschap: ‘Je hoeft het als kind nooit alleen te doen en de scheiding van je ouders is niet jouw schuld.’ Deze geruststellende woorden volgden na het bijwonen van de interactieve theatervoorstelling Kaatje, die zich richt op het thema echtscheiding en de impact ervan op een kind.

De voorstelling, georganiseerd door Sociale Teams Helmond, Lentl en Theater AanZ, vond plaats op KC Talentrijk. Na afloop hadden de kinderen de mogelijkheid om met de drie acteurs na te praten. Kaatje bleek een veilige manier te zijn waarop ze over hun eigen ervaringen konden praten. Arie de Vries, Raad van Bestuurslid van Lentl & Sociale Teams Helmond, opende de voorstelling en benadrukte het belang van het bespreekbaar maken van dit onderwerp. Gezien het hoge aantal echtscheidingen in Helmond, opent een voorstelling als Kaatje de dialoog. De impact ervan wordt vervolgens besproken en benadrukt dat men er voor elkaar kan zijn.

Echtscheiding is een onderwerp waarmee veel kinderen te maken krijgen. In de groep waren er al meer dan tien kinderen die hun vinger opstaken toen hen werd gevraagd wiens ouders uit elkaar waren. Daarom willen de betrokken organisaties kinderen en ouders laten kennismaken met Kaatje en de kracht van theater bij beladen onderwerpen zoals dit.

Het verhaal van Kaatje draait om haar ouders, die een proef-scheiding hebben. Ze maken ruzie over dingen waar ze vroeger om konden lachen. Kaatje sjouwt haar koffer heen en weer tussen beide ouders. Bij haar vader eet ze havermout en vegan soep, terwijl ze bij haar moeder frietjes en tosti's krijgt. Maar dat mag Kaatje natuurlijk niet doorvertellen. Kaatje probeert iedereen tevreden te houden, maar wil geen partij kiezen. De kinderen in het publiek leven met haar mee en mogen advies geven. In deze interactieve voorstelling worden ze vrienden die Kaatje hard nodig heeft. Samen bedenken ze een manier om papa en mama weer bij elkaar te brengen, zoals samen zingen, dansen of naar Italië gaan. Uiteindelijk werd er gekozen voor samen pizza eten.


Dit nieuwsbericht is 61 keer bekeken