Installatie Prins Briek L der Keiebijters

Gepubliceerd op: 12 januari 2023 16:44

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

CENTRUM
Zaterdag 14 januari om 14.00 uur installeren de Keiebijters Prins Briek L op het plein voor het Kasteel van Helmond. Het is niet de traditionele bekendmaking, aangezien deze Prins Briek de Keiebijters vorig jaar al voorging tijdens de gelimiteerde versie van carnaval wegens corona. Het gaat om de 50-jarige Toine Brabers uit Helmond.

Naast de Keiebijters, met hun voltallige bestuur en het college van oud-Prinsen, zijn ook alle andere Helmondse carnavalsverenigingen aanwezig bij dit officiële moment. Zij zullen, samen met het Helmondse publiek, Prins Briek L hartelijk welkom heten in het feest van ‘t Helmondse carnaval. Dit jaar met het motto ‘Gôdewirmee!’.

Keiebijters Kletstoernooi
Aansluitend aan de installatie houdt Prins Briek L zijn receptie in Hoftempel West-Ende, waar iedereen de gelegenheid heeft hem te feliciteren.

’s Avonds gaat het befaamde Keiebijters Kletstoernooi om stipt 20.00 uur van start in De Traverse. Verdeeld over drie avonden stappen twaalf kletsers in de ton om te strijden om de titel Opperkletsmajoor 2023. Op www.keiebijters.nl zijn nog kaarten te koop voor de eerste en derde KeieKletsavond.

Bekendmaking Prins Briekske
Zondagmiddag 15 januari vindt vanaf 14.00 uur in Hoftempel West-Ende het evenement voor de Kiezelkeikes plaats. Entree is gratis.

Deze middag leidt tot de climax van het bekendmaken wie dit jaar de jeugd voorgaat als Prins Briekske. Dit is nog wel een verrassing.

Kijk voor meer informatie op
www.keiebijters.nl.


Dit nieuwsbericht is 102 keer bekeken