Installatie Noël Silalahi: nieuwe jeugdburgemeester van Helmond

Gepubliceerd op: 8 juli 2020 13:35

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Voorpagina

Door: Floortje Jansen

Helmond: Donderdagavond 2 juli was het dan eindelijk zover voor Noël Silalahi. Hij werd geïnstalleerd als nieuwe jeugdburgemeester van Helmond in de Pleinzaal van het Speelhuis. Door de coronamaatregelen heeft dit niet kunnen plaatsvinden op de oorspronkelijke datum in maart.

Afgelopen jaar

Silalahi volgt voormalig jeugdburgemeester Daan Mikkers op. Die kijkt positief terug op het afgelopen jaar. “Het voelt nog een beetje onwennig om het af te sluiten, maar ik kijk er met een goed gevoel op terug. Ik heb hele mooie dingen mogen doen en ik weet zeker dat Noël dat ook gaat doen.” Als dank voor zijn inzet, krijgt Daan een daverend applaus, een HelmondGift-bon en een bos bloemen. Wanneer hij spontaan een paar laatste woorden mag zeggen in de microfoon, bedankt hij de gemeente en de burgemeester voor alle hulp. “Bedankt ook voor deze ervaring en veel succes aan Noël.”

Luisteren naar de jeugd

Ook burgemeester Elly Blanksma spreekt voor het eerst sinds lange tijd weer in het openbaar. Volgens haar is het ontzettend belangrijk dat er wordt geluisterd naar de jeugd in Helmond, door samen te werken met de jeugdgemeenteraad, wethouder Cathelijne Dortmans die zich bezighoudt met jongeren en natuurlijk de jeugdburgemeester zelf.

“Jongeren zijn de toekomst”

Ondanks dat Noël de afgelopen maanden nog niet officieel jeugdburgemeester was, heeft hij al de nodige taken uitgevoerd. Zo was hij aanwezig bij de Dodenherdenking op 4 mei en zat hij in de jeugdgemeenteraad van Helmond. Eén van zijn belangrijkste motieven om jeugdburgemeester te worden, noemt de burgemeester, is het bewegen van jongeren om zichzelf bezig te houden met de politiek. “Want,” zegt Blanksma “De jongeren zijn de toekomst. Als je als jongere meepraat, kun je ook het verschil maken.”

Installatie Noël

Om de avond volledig corona-proof te maken, doet Daan zelf de ambtsketen af en legt deze op de tafel voor Noël. Vervolgens doet Noël ’s zus deze bij hem om en de nieuwe jeugdburgemeester is een feit. “Ik was heel benieuwd naar hoe het allemaal zou verlopen vanavond. Aan de ene kant is het wennen dat we weer bij elkaar mogen komen, op afstand. Ik kijk uit naar dit jaar, naar wat we met en voor jongeren mogen gaan doen. Ik heb veel geleerd en gezien van Daan het afgelopen jaar en ik hoop dat we elkaar kunnen ondersteunen binnen de jeugdgemeenteraad.”

Nieuwe jeugdburgemeester Noël Silalahi. F Floortje Jansen


Dit nieuwsbericht is 225 keer bekeken

X
X