Inspiratiemiddag ‘Geef jezelf & jouw communicatie een boost!’ op 28 september in Helmond

Inspiratiemiddag ‘Geef jezelf & jouw communicatie een boost!’ op 28 september in Helmond
Gepubliceerd op: 17 september 2021 9:16

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Ondanks dat er meer vacatures zijn dan werkzoekenden, is het voor velen toch lastig om eruit te springen of effectief te communiceren tijdens een sollicitatiegesprek. Daarnaast kampen sommigen met
de vraag of zij op de goede weg zijn.


Daarom organiseert JobOn, samen met LEVgroep, op dinsdag 28 september een inspiratiemiddag in Helmond voor iedereen die stappen wil zetten in zijn of haar loopbaan. Deelnemers krijgen nieuwe inzichten, tips en tools van enthousiaste sprekers en kunnen live netwerken met medewerkzoekenden. Zo geeft NLP-coach en trainer Ad van der Geer een workshop over non-verbale communicatie. Van der Geer: “Wist je dat maar liefst 93% van onze communicatie non-verbaal is? Bewust en onbewust kun je daar heel veel mee doen.”

Tijdens zijn workshop deelt Van der Geer praktische tips over hoe je met non-verbale communicatie een goede eerste indruk kunt maken en een fijne klik krijgt met anderen. “Dit kan belangrijk zijn tijdens een sollicitatiegesprek, bij een nieuwe baan met nieuwe collega’s, tijdens een netwerkborrel en eigenlijk bij elke eerste ontmoeting waar dan ook”, aldus Van der Geer. Trainer en coach Ellis Pranger neemt deelnemers tijdens haar workshop in vogelvlucht mee in de wereld van DISC, een model dat inzicht geeft in verschillende communicatie- en gedragsstijlen. “Ik laat mensen kennismaken met hun persoonlijke voorkeursstijl en geef tips om de stijl van een ander te herkennen en hierop aan te sluiten”, aldus Pranger.

LinkedIn
Voor degenen die willen leren hoe je je LinkedIn-profiel optimaal inricht en verbetert geeft Guido van Dooren, specialist in het inzetten van social media, een workshop. Van Dooren: “Mensen leren niet alleen hoe je op LinkedIn beter zichtbaar wordt voor recruiters en de juiste vacatures ontvangt, maar ook hoe je je netwerk vergroot en hoe je met LinkedIn kunt solliciteren.” Guido heeft tijdens zijn eerdere zoektocht naar een nieuwe uitdaging de nodige praktijkervaring met LinkedIn opgedaan, dus deelt zijn kennis graag tijdens deze middag.

Inspiratiemiddag ‘Geef jezelf & jouw communicatie een boost!’ op 28 september in HelmondF | MichielTon.com


Positieve desintegratie
Spreker en coach Lieke van der Vorst laat in haar workshop zien waarom de één zoekende is of blijft, en de ander het allemaal wel oké vindt. Aan de hand van de 5 niveaus van positieve desintegratie maakt ze de weg naar dit ‘meer’ inzichtelijk. “Mensen zullen gaan inzien dat dit geen standaard route is, maar wel de enige waardige weg”, aldus Van der Vorst, die zich de afgelopen jaren steeds meer heeft losgemaakt van de systemen binnen onze maatschappij om vervolgens op andere manieren het leven te ervaren en onderzoeken. Zij is coach en spreker, en actief met het delen van haar inzichten op social media onder de naam Lieke Weet Raad.

Persoonlijke behoefte & netwerken
Deelnemers kunnen deze middag zelf bekijken waar zij het meest behoefte aan hebben. Het programma start om 13.00 uur en eindigt om 16.30 uur met een afsluitende netwerkborrel. Eventmanager Petra van der Vlugt van JobOn: “Netwerken staat tijdens onze events altijd centraal. Het is zeer waardevol, zeker tijdens je zoektocht naar een nieuwe baan. En hoe fijn is het om dat nu weer live te kunnen doen op een centrale locatie in Helmond!” De middag vindt plaats in wijkcentrum ‘t Brandpunt en aanmelden is nog mogelijk. Het event wordt georganiseerd met behulp van vrijwillige inzet van gemotiveerde sprekers en de gastvrijheid van de locatie.

Over JobOn
JobOn is een vrijwilligersorganisatie en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan.

Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten hun vaardigheden en versterken elkaar. In Helmond is nog ruimte voor enthousiaste vrijwilligers die zich maatschappelijk willen inzetten om dit soort events en netwerkbijeenkomsten te organiseren.


Dit nieuwsbericht is 471 keer bekeken

X
X