Innovatiehuis De Peel van start

Gepubliceerd op: 27 januari 2018 13:00
Gewijzigd op: 1 februari 2018 9:51

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond: Op maandag 22 januari was op de Automotive Campus in Helmond de kick-off van Innovatiehuis de Peel. “Een historische stap in de regio”, vertelde burgemeester Blanksma van de gemeente Helmond. De focus van het Innovatiehuis de Peel is gericht op zes speerpuntsectoren: Slimme Maakindustrie, Foodtech, Automotive, Agro, Zorg en Vrijetijdseconomie.

Nadat enkele sprekers, waaronder Smart Mobilty-onderzoeker Carlo van de Weijer, projectleider onderwijsinnovatie Tessa van Zadelhoff en de jeugdige hackathon winnares Kim Smulders maandagmiddag hun visie hadden gedeeld, gingen de bezoekers gezamenlijk op zoek naar gemeenschappelijke vraagstukken en de antwoorden daarop.

"Samenwerken op Innovatie door Innovatie op Samenwerking", dit is volgens voorzitter Joost Eijsbouts het motto van de nieuwe netwerkorganisatie "Innovatiehuis van de Peel". Het netwerk is geïnitieerd door VNO-NCW Brabant Zeeland, de gemeenten Asten, Deurne, Helmond, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren en door het Waterschap Aa en Maas. Het Innovatiehuis de Peel is strategisch partner van Brainport Development.

Peter de Witte, directeur van Innovatiehuis de Peel: “Het Innovatiehuis biedt ondernemers een platform om hun vragen te bundelen. We gaan op zoek naar een gemene deler.
Zodra die is gevonden, maken we er een project van en gaan we doelgericht op zoek naar oplossingen. Doordat er meerdere participanten zijn, worden kennis, ervaringen en kosten gedeeld.”

Wederkerigheid is volgens De Witte een belangrijk uitgangspunt van Innovatiehuis de Peel. “Het is de bedoeling dat deelnemers zelf mee-investeren, dat kan ook zijn in tijd en kennis. Er is op deze manier veel te halen, maar dat kan alleen als er iets gebracht wordt.”

Meer informatie vindt u op de website www.innovatiehuisdepeel.nl

Dit nieuwsbericht is 771 keer bekeken