ingezonden brief

Gepubliceerd op: 17 juni 2022 14:33

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Een nieuwe raadsperiode

Een nieuwe raadsperiode is aangebroken. Alles op een rij zettende, verwacht ik niet dat het anders zal gaan dan in andere raadsperiodes. Nieuwe mensen, nieuwe ideeën, andere mogelijkheden, ook weer dezelfde barrières waar deze nieuwe coalitie maar ook de oppositie tegenaan zullen lopen.

De nieuwe coalitie heeft in ieder geval wel lering getrokken uit de afgelopen periode door een wethouder te benoemen, in dit geval een zij, een portefeuille toe te vertrouwen voor ouderen. Natuurlijk doen ouderen mee in allerlei sociale voorzieningen en opvangnetwerken. Maar als ouder zijnde wil je niet afhankelijk zijn, wil je mee kunnen doen aan de maatschappij.
De huidige maatschappij laat zien dat de ouderen hard nodig zijn om de zaak draaiende te houden! Er zijn zoveel ervaren en professionele mensen die nu aan de kant staan wegens vooroordelen. Gelukkig beginnen veel werkgevers daar inmiddels anders over te denken. In deze hectische tijd met zoveel onbemande open vacatures is het fijn om terug te kunnen vallen op ervaren mensen die behoudend en voor rust en veiligheid gaan.
Daarmee laten ze ook zien dat de wereld niet eindigt bij 55plus, deze mensen willen meedoen, kunnen meedoen, moeten meedoen. Als straks een heel groot gedeelte van de bevolking uit 55-plussers gaat bestaan, zullen dat zeker niet allemaal grijze muizen zijn! Misschien wel van haarkleur, maar daar houdt de vergelijking dan ook wel op.
Jammer dat de huidige vrijwilligers, die later de echte ouderen zullen zijn, waar geen tijd (lees handen aan bed) meer zal zijn. Voorlopig worden projecten voor ouderen niet gebouwd omdat er geen personeel voor te krijgen is.
Respect is en blijft een heel belangrijk onderdeel van de samenleving, daarmee geef je aan dat je iemand waardeert, dat je hem of haar ziet, erkent dat hij of zij er is. In principe is dat het fundament van de samenleving, ook het ultieme middel tegen eenzaamheid.
Dat deze coalitie niet alleen vooruitstrevend maar ook behoudend is, laten ze zien uit de keuzes voor de partijen waarmee ze gaan samenwerken. Ook een beslissing die ontstaat uit een samenwerking die vraagt om door te kunnen gaan om bestaande projecten samen af te maken.
Sport Campus De Braak, Het Huis voor de Stad, Brainport Smart District en verder allerlei sociale humanitaire projecten.
Graag wil ik deze coalitie dan ook succes wensen, vooral aanmoedigen hun inzicht in de maatschappij van de toekomst te behouden, die niet kan bestaan zonder te beseffen dat we, zowel jong en oud, het samen moeten doen.
Een mooie opgave voor de coalitie en oppositie!

Jacqueline Bach
ex-raadslid


Dit nieuwsbericht is 22 keer bekeken

X
X