Informatiebijeenkomst over IVN Natuurgidsenopleiding BZO

Informatiebijeenkomst over IVN Natuurgidsenopleiding BZO
Gepubliceerd op: 10 september 2021 9:39

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Ben jij ook ‘In Voor Natuur’ en wil je er meer over leren én dit ook met anderen delen? Misschien is de Natuurgidsenopleiding van IVN Brabant Zuidoost dan iets voor jou. Op 30 september organiseert IVN Helmond een informatiebijeenkomst over deze natuurgidsenopleiding, die start in januari 2022.

De informatiebijeenkomst is in trefpunt De Koekoek in Speeltuin Helmond-West, Arbergstraat 85, aanvang 20.00 uur. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst en informatie: Marjon van Wijk 06 – 42 88 50 75 of via ivnhelmond@gmail.com.

Deze kaderopleiding, met verschillende werkvormen op het gebied van natuur- en milieu-educatie en duurzaamheid, leidt je op tot een allround IVN’er die voor verschillende doelgroepen en activiteiten inzetbaar is. De opleiding duurt ruim 1,5 jaar en bestaat uit ongeveer 50 lessen en excursies, verdeeld over 4 (thema)blokken. Je leert veel in de praktijk over planten, dieren en landschappen. Je ‘adopteert’ met een paar medecursisten een gebied en gaat het beleven, bestuderen en in kaart brengen. Daarnaast doe je kennis en vaardigheden op om ‘groene’ activiteiten te organiseren en te begeleiden.

Je leert ook hoe je anderen enthousiast kunt maken en laten leren over de natuur. De opleiding wordt georganiseerd door 6 IVN-afdelingen in de regio, namelijk Helmond, Geldrop, Heeze-Leende, Nuenen, Laarbeek en Asten-Someren. Meer informatie kun je vinden op de websites van deze afdelingen en op de website van het landelijk IVN: www.ivn.nl/natuuracademie/natuurgidsenopleiding.

Programma en investering
Om de week (zo min mogelijk in de schoolvakanties) heb je op dinsdagavond een theorieles en op zaterdagochtend een praktijkles of excursie. De locaties wisselen. Alles bij elkaar vraagt het per week gemiddeld zo’n 6 uur tijd. De opleiding kost € 300 inclusief cursusmateriaal, exclusief persoonlijke uitgaven en vervoerskosten. Je krijgt er veel voor terug.

Voor wie?
De opleiding is bestemd voor de enthousiaste natuurliefhebber, die aanwezige natuurkennis graag verdiept en als actief IVN-lid zijn kennis en ervaring aan anderen wil overdragen.

Je bent (of wordt) lid van IVN en je bent ouder dan 18 jaar. Je woont in de regio Zuidoost-Brabant. Na ontvangst van je diploma zet jij je actief in als vrijwilliger binnen één van de deelnemende IVN’s.

Aanvullende inhoudelijke info over de opleiding kun je vinden op de website van het landelijke IVN en onze eigen website www.ivn.nl/afdeling/helmond.


Dit nieuwsbericht is 288 keer bekeken

X
X