In memoriam Wim Mulkens (1941-2023) Een Mierlo-Houts icoon plotseling overleden

Gepubliceerd op: 13 januari 2023 10:55
Gewijzigd op: 13 januari 2023 12:01

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

MIERLO-HOUT
‘Dor heddum al!’, wat schrijver dezes betreft DE reclameslogan van de eeuw. Niet alleen in woord maar zeker ook in daad, Wim stond altijd klaar voor zijn klanten en de Houtse gemeenschap en ook tot ver in de regio.

In november 1969 begon hij zijn electronica winkel aan de Pastoor Elsenstraat. Een bescheiden man met veel vakkennis en een service die heel, heel ver reikte.
Hij zette zich in voor Fanfare Unitas, waar hij weliswaar geen muzikant was, maar als commissaris veel activiteiten organiseerde die geld in het laatje brachten. Hij liep zelf een gesponsorde voettocht naar de Duitse plaats Mettlach, op het eindpunt werd hij door de gehele Fanfare ingehaald en verwelkomd.

Hij zat ook in het koor van de St. Lucia Kerk, toen pastoor John van de Laar verhuisde i.v.m. zijn aanstelling in Uden stond Wim klaar om hem mee te verhuizen. O.a. het onderhoud van de geluids installatie in de kerk werd ook door Wim gedaan.
Als ondernemer was hij natuurlijk, in woord en daad, heel dicht betrokken bij de OVMH (Ondernemers Vereniging Mierlo-Hout). Hij was de grote animator van de Consumentenbeurs, een 3-daagse beurs die door meer dan 6000 mensen werd bezocht elk jaar.
Het belang van een goede ondernemersvereniging in een goed leefbare gemeenschap, die de sociale samenwerking onderling bevorderde, stond bij hem voorop.
Wim was prettig in de omgang, bescheiden en gevat en altijd behulpzaam.
Samen met zijn echtgenote Corrie en zijn kinderen, kleinkinderen en achter kleinkinderen, werd hij zeer gewaardeerd.
In het volgende Ons Mierlo-Hout magazine zal extra aandacht aan deze markante persoon worden besteed.
Vanaf deze plaats wensen we de familie heel veel sterkte met dit verlies.

Wim werd 81 jaar, de afscheidsdienst is op zaterdag 14 januari a.s. om 11.00 uur in de St. Luciakerk aan de Hoofdstraat.


Dit nieuwsbericht is 145 keer bekeken