In memoriam: Theo van Mullekom

Gepubliceerd op: 11 december 2019 16:15

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: In zijn biografie ‘Theo van Mullekom’ met als ondertitel ‘Het leven van een sociale doorzetter’, die Theo van Mullekom eerder dit jaar in eigen beheer uitgebracht heeft, staat geschreven ‘met een zeker lef vanuit een authentieke houding proberen mensen met persoonlijk contact voor je te winnen’.

Dat is hoe zoon Arno omschrijft wat hij van zijn vader Theo van Mullekom heeft meegekregen. Arno vervolgt ‘Zowel het lef, het dappere in hogere zin, en de authenticiteit heeft hij denk ik vanwege zijn sterke geloof waaruit hij veel kracht ontvangt.”

Op politiek vlak was deze prominente Helmonder inderdaad dapper en authentiek. Hij richtte twee politieke partijen op: de Seniorenpartij en Helmond Aktief. Theo zich verder op vele andere terreinen dienstbaar gemaakt. Onbetwist hoogtepunt daarin was het jaarlijkse Verwenweekeind dat sinds 2005 een begrip is geworden in heel Zuid-Oost Brabant en Midden Limburg. Van zo’n 120 gezinnen worden ouders, broertjes en zusjes, verzorgers, maar vooral kinderen met een beperking dan een weekeind in de watten gelegd op recreatiepark Prinsenmeer.

In een geheel ander genre werd Theo bekend als Zingende Kapper. Met nummers als Groetjes uit Helmond, Oranje gaat het Doen, Hallo-Hallo, Annemarie, wist hij zich in de kijker te spelen.

In 2018 ontving Theo de Persprijs. Met deze prijs eerde de Persclub Peelland de lange en diverse carrière van hem. Daarnaast werd hij op de nieuwjaarsbijeenkomst 2019 van de wijkraad Mierlo-Hout gekozen tot MierloHoutenaar van het jaar 2018.


Dit nieuwsbericht is 296 keer bekeken

X
X