In de lift: het meidenvoetbal in Mierlo-Hout

Gepubliceerd op: 20 juni 2019 12:35
Gewijzigd op: 20 juni 2019 12:18

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Mierlo-Hout: Meiden- en vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport van Nederland. Zo zie je steeds vaker meiden voetballen op straat, op het schoolplein of op pannaveldjes. Maar ook op de velden van RKSV Mierlo-Hout.

In Mierlo-Hout heeft het meiden- en vrouwenvoetbal de laatste jaren een explosieve groei doorgemaakt. Was er in het seizoen 2016 / 2017 – naast Vrouwen 1 – nog maar 1 meidenteam, vandaag de dag spelen er zo’n 130 meiden en vrouwen in competitieverband. En het eind van deze groei is nog niet in zicht. Zo gaat de club na de komende zomerperiode met een nieuw team van start: Vrouwen 2.

Sportief gezien is er ook ruimte voor succes. Op zaterdag 15 juni jl. wisten de meiden van de MO13-1 samen met hun trainers de KNVB-beker in Zuid-2 binnen te halen. In Uden werd tegenstander FC Hoensbroek met 2-0 verslagen. Een unieke prestatie, vooral ook omdat eerder dit seizoen het najaars- én voorjaarskampioenschap op hun naam kwam te staan.

RKSV Mierlo-Hout feliciteert dan ook alle meiden en trainers van de MO13-1 met dit knappe, bijzondere resultaat. En kijkt mede daardoor met vertrouwen uit naar een mooie toekomst van het meiden- en vrouwenvoetbal binnen de club. #voetbaliszékerookvoormeisjes


Dit nieuwsbericht is 128 keer bekeken

X
X