Ieke & The Cool Kids live bij Omroep Helmond

Gepubliceerd op: 31 oktober 2018 14:30
Gewijzigd op: 31 oktober 2018 13:18

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Dinsdag 13 november treedt de groep Ieke & The Cool Kids op in de grote zaal van de Cacaofabriek, waar een live opname gemaakt wordt voor Tegen de Stroom In, het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond. Aanvang van het concert: 21.30 uur; toegang gratis.

Ieke & The Cool Kids is een groep van jonge, getalenteerde muzikanten van de Fontys Academy of Music and Performance Arts (AMPA). Deze groep deinst er niet voor terug om bekende songs in een geheel nieuw jasje te steken en ze helemaal eigen te maken. Een combinatie van de betoverende vocalen van frontvrouw Ieke Booij, de stevige grooves en melodieën van The Cool Kids en nieuwe arrangementen brengen oud en nieuw samen op een verfrissende manier.

De bandleden worden geïnspireerd door jazz-grootheden als Esperanza Spalding, Gretchen Parlato en zelfs Stevie Wonder.

Ieke & The Cool Kids bestaat uit:
Ieke Booij (vocals)
Stijn Mol (trompet)
Bart Bergmans (trombone)
Tijn Trommelen (gitaar)
Kyoung Min Park (gitaar)
Sander Lange (basgitaar)


Het concert op 13 november, dat deel uitmaakt van de reeks ‘Tegen de Stroom In Sessies’, zal ruim een uur duren en het eerste deel wordt live uitgezonden in het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond Tegen de Stroom In. Publiek kan het concert gratis bijwonen. Uw aanwezigheid wordt door de muzikanten bijzonder op prijs gesteld. Graag tot dinsdag 13 november, 21.30 uur in grote zaal van de Cacaofabriek.

Samenwerking AMPA, Omroep Helmond en Cacaofabriek

In het lopende seizoen 2018/2019 zal een viertal nieuwe ensembles van AMPA, Academy for Music and Performing Arts, (voorheen Fontys Conservatorium Tilburg) een Tegen de Stroom In Sessie voor Omroep Helmond in de Cacaofabriek verzorgen. Hiermee wordt Omroep Helmond/Cacaofabriek één van de vaste speelplekken voor de ensembles van AMPA, naast Paradox in Tilburg, Willem Twee in Den Bosch en De Kring in Roosendaal. Wij verheugen ons op de samenwerking met AMPA en hopen zo onze luisteraars nieuwe en spannende muziek te kunnen presenteren in een live setting.

En voor de muzikanten is het een nieuwe leerervaring: een live radio concert. Alles moet goed gaan! Wij geloven in deze jonge muzikanten. Zij verdienen onze en uw ondersteuning en support. Kom dus kijken en luisteren naar de talenten van nu en sterren van straks.

(bron foto; Ieke & The Cool Kids).

Dit nieuwsbericht is 627 keer bekeken

X
X