Iedereen kan meedoen met LEVgroep

Gepubliceerd op: 4 maart 2020 10:15

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Soms kunnen omstandigheden ervoor zorgen dat meedoen niet meer zomaar gaat. Als je bijvoorbeeld wat minder mobiel wordt, als je plotseling voor een ander moet zorgen, als je relatie stuk loopt of als je financiële situatie ingewikkelder wordt. Dan kan het lastig worden om mee te blijven doen; thuis, in je werk, op school of in je buurt.

LEVgroep helpt inwoners van alle leeftijden. “We brengen mensen in beweging, zowel letterlijk als figuurlijk. We zijn er voor wie een steuntje in de rug kan gebruiken en voor wie zich graag wil inzetten voor een ander”, vertelt bestuurder Jasper Ragetlie.

Kijken naar wat wél kan, dat maakt gelukkiger

“Samen met inwoners kijken we naar wat wél kan. Zo ontdekken we nieuwe kansen en bieden we perspectief. We geloven dat mensen dan ook gelukkiger worden. Er zijn zoveel mooie voorbeelden te noemen. Aan jonge vrouwen die die het moeilijk vinden om alle ballen in de lucht te houden, bieden we bijvoorbeeld de gratis training ‘Jongleren’ aan. Zo leren zij hun balans terug te vinden. We ondersteunen mantelzorgers door hen goed te informeren en bijeenkomsten te organiseren. En het allerbelangrijkste is eigenlijk dat we inwoners altijd een goed gesprek bieden. Zij hebben een vraag of een goed idee en wij luisteren, denken mee en gaan op zoek naar de beste oplossing.”

‘Buurten’ in buurten

De LEVteams zitten dichtbij in wijken en buurten van meer dan tien gemeentes. Hier maken zij, samen met inwoners én vrijwilligers het verschil. “We ‘buurten’ in buurten en verbinden mensen met elkaar. Het is zo belangrijk dat buurtbewoners elkaar kennen en weten wat er speelt. Het zorgt niet alleen voor meer gezelligheid en leuke activiteiten, maar ook voor helpende handjes, wanneer het echt nodig is.”

Kijk op www.levgroep.nl voor meer informatie, of bel naar 0492-598989

Ga naar www.lerenmetlev.nl voor een overzicht van alle gratis workshops en trainingen


Dit nieuwsbericht is 166 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X