Huurders ambachtscentrum ’t Patronaat krijgen sleutel

Gepubliceerd op: 8 februari 2018 16:30
Gewijzigd op: 8 februari 2018 9:48

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-West, Voorpagina

Helmond-West: Op 2 februari hebben de kersverse huurders van ambachtscentrum ’t Patronaat de sleutels van hun werkunit in ontvangst mogen nemen.

Daarmee is de restauratie van het rijksmonument afgerond en kunnen de ondernemers aan de slag met de inrichting van hun nieuwe werkplek. Met de restauratie is de buitenzijde van het karakteristieke pand weer in oude glorie hersteld. Het interieur is volledig vernieuwd.
In het pand kunnen creatief ambachtelijke ondernemers terecht. Startende ondernemers krijgen ook ondersteuning bij het opzetten van hun bedrijf. Op 10 maart wordt het ’t Patronaat officieel geopend door wethouder van Bree.

Ruim 90 jaar geleden, in 1927, bouwde de parochie van O.L. Vrouw (ten Hemelopneming) een patronaat in Helmond-West. Na een verwoestende brand is ’t Patronaat in 1930 volledig herbouwd. ‘t Patronaat heeft bijna een eeuw dienst gedaan als patronaat, school en wijkcentrum. Sinds 2013 stond het pand leeg.

In 2017 is gestart met de restauratie van dit prachtige en beeldbepalende pand.Sleuteloverdracht patronaat.jpg Het ontwerp van Architecten En-En brengt het statige uiterlijk en een modern interieur samen. Ondernemers zullen nieuw leven blazen in dit karakteristieke pand in het hart van Helmond-West.Sleuteloverdracht patronaat.jpg Het rijksmonument is voorzien van 10 werkunits speciaal gereserveerd voor ondernemers in de creatief ambachtelijke sector.

Wethouder van Bree zal ’t Patronaat openen op 10 maart. Vanaf 13.00 uur kunnen inwoners kennismaken met de ondernemers en hun nieuwe werkplek. KSH Phileutonia zorgt, net als 90 jaar geleden, voor een muzikale noot tijdens de opening.

De ondernemers kunnen niet wachten tot het zover is! Vol enthousiasme geven ze aan ontzettend blij te zijn met de werkplek. “Het is een prachtig pand met een centrale ligging, genoeg parkeergelegenheid en er zijn andere creatieve ondernemers die elkaar versterken.
Wat wil je nog meer?” De focus ligt op ambacht en mooie dingen maken.

• ‘t Patronaald: kleding- en naaiatelier
• Afdeling Online: workshops en online dienstverlening
• Grafisch Atelier: grafisch ontwerp en kunst
• Kookcreatie: catering en workshops koken
• Atelier & zo: woondecoratie gemaakt van steigerhout


Ga naar www.helmond.nl/patronaat om de interviews van een aantal ondernemers te bekijken.

Dit nieuwsbericht is 1035 keer bekeken