Huis van de Kerstman geopend

Huis van de Kerstman geopend in de Elzas Passage
Gepubliceerd op: 9 december 2021 9:26

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND Het Huis van de Kerstman in de Elzas Passage is geopend! Je kunt hier onder andere een kijkje nemen in de keuken van Mrs. Claus, de woon/werkkamer van de kerstman en als je geluk hebt neem je ook een kijkje in de speelgoedfabriek. Nog niet genoeg gezien en wil je binnengluren in de slaapkamer van de kerstman… Nou vooruit dan… Uiteraard zijn er elfjes in het huis aanwezig en met een beetje geluk ontmoet je ook de kerstman!

Natuurlijk willen en kunnen we dit alleen doen als we alle richtlijnen in acht kunnen nemen die op dit moment gelden.  Dat vraagt het nodige van ons, maar natuurlijk ook van de bezoekers.
Het Huis van de Kerstman is een zogenaamde doorstroomlocatie. Samen met de gemeente Helmond hebben we gekeken welke maatregelen we moeten nemen. Hieronder staan de regels/verplichtingen die voor u als bezoeker gelden:

Registratieplicht voor alle bezoekers bij de ingang van het Huis van de KerstmanGezondheidscheck (er wordt bij de ingang gevraagd of u gezondheidsklachten heeft).Coronatoegangsbewijs met ID-bewijs (vanaf 13 jaar, vanaf 14 jaar met ID-bewijs).Mondmasker (is overigens in de gehele Elzas Passage al verplicht).1,5 meter afstand bewaren (algemene maatregel).
Daarnaast gaan we ervan uit dat u ook de overige basisregels hanteert.
Er is in het Huis van de kerstman een eenrichtingsroute die gevolgd moet worden. Op deze wijze ontmoet je geen andere groepen. Daarnaast kunnen we maar kleine groepjes tegelijk binnenlaten, waardoor je mogelijk langer moet wachten. Volledigheidshalve wijzen wij de bezoekers erop dat de 1,5 meter-maatregel uiteraard ook geldt voor de (eventuele) wachtrij die in de Elzas Passage zou kunnen ontstaan. Wanneer er een lange rij wachtenden staat, verzoeken wij u om op een ander moment terug te komen. Helaas zijn er door de maatregelen minder figuranten in het Huis van de Kerstman aanwezig dan wij gehoopt hadden. Ook de openingstijden hebben wij aangepast.
Tijdens het evenement kunnen de maatregelen nog verder aangescherpt worden of afgeschaald worden. Wij houden u via de website, Facebook en ter plaatse op de hoogte van de geldende regels.
We hopen uiteraard op uw begrip en medewerking, zodat we niet tussentijds onze deuren hoeven/moeten sluiten.
Knutselkamer
Helaas hebben we moeten besluiten om de verschillende geplande activiteiten in de knutselkamer voor dit jaar te annuleren.
Bij de knutselkamer kun je nog wel terecht voor:Afgeven gebruikt speelgoed en kinderleesboeken voor de Stichting Speel je mee.Ophalen en inleveren van wenskaarten voor de wensboom die op de Markt staat.Verlanglijstjes en kleurplaten ophalen en inleveren voor kinderen tot 12 jaar.


Kijk voor de alle informatie en het laatste nieuws op: www.kerststadhelmond.nl.


Dit nieuwsbericht is 634 keer bekeken