Een kijkje in het innovation centre van Huijbregts

Gepubliceerd op: 6 september 2019 9:51
Gewijzigd op: 6 september 2019 10:01

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Door: Mandy Meeuwsen

Heb jij vanochtend genoten van een lekkere kom yoghurt? Of eet jij weleens een vegetarische hamburger? De kans is groot dat hier een Helmonds tintje aan zit. Ruim 80% van de Nederlandse voedingsmiddelen bevatten geur-, kleur-, en smaakstoffen van Huijbregts Groep. Huijbregts Groep in Helmond mengt poeders voor de levensmiddelenindustrie. Poeders die nodig zijn voor het maken van frikadellen, vegetarische hamburgers, sauzen, frietjes, kroketten en nog veel meer. De poeders geven de juiste smaak, kleur en geur aan de producten. Afgelopen zaterdag hield Huijbregts een open dag voor familie en vrienden van eigen medewerkers en ook onze redactie mocht een kijkje komen nemen bij dit Helmondse familiebedrijf.

De ontvangst start in het Huijbregts Innovation Centre. Van daaruit gaan we naar een enorme faciliteit waar het gehele productieproces plaatsvindt.  Ik word vriendelijk ontvangen door Nicole, die mij tijdens de open dag een rondleiding zal geven langs alle processen. Het haarnetje gaat op, mijn witte jasje doe ik dicht en ook mijn schoenen worden voorzien van een blauwe schoenhoes: ik ben er helemaal klaar voor. De roldeuren gaan open en de rondleiding start. Nicole weet precies wat er binnen het bedrijf gaande is en vertelt gedurende de rondleiding tot in detail over de verschillende processen. Onderweg komen we diverse medewerkers tegen die met een mobieltje in hun handen lopen. “We hebben voor de open dag een app gebruikt genaamd toer te doe, vertelt Nicole, “Aan de hand van deze app kunnen onze werknemers hun gasten rondleiden door het bedrijf. Zo kunnen zij in eigen woorden vertellen aan vrienden en familie wat ze doen en hoe er binnen het bedrijf gewerkt wordt.”

Innovatie

Nicole loodst me langs de verschillende onderdelen binnen het bedrijf waaronder de geuropslag die ruim 18 meter hoog is, een shuttlebaan geïnspireerd op een achtbaan en enorme mengers vol met poeder. “Die zijn geïnspireerd op de droomvlucht”, vertelt Nicole als we onder een van de 1500 kilo wegende mengers staan. “We hebben voor deze mengers ook een eigen wasstraat ontwikkeld want hygiëne is ontzettend belangrijk.” Dat ontwikkelen is een woord wat ik vaak voorbij hoor komen. Veel processen binnen het bedrijf zoals de shuttlebaan, de mengers en de wasstraat zijn zelf ontwikkeld. “Innovatie is belangrijk. We moeten blijven ontwikkelen. Daarom hebben we ook ons eigen Huijbregts Innovation Centre.”

In geuren en kleuren

We zetten onze tocht voort naar de vloeistoffenproductie. Onderweg hier naar toe wordt me verteld dat dit een klein en nieuwer deel is binnen het bedrijf. Nicole:  “Er zijn een aantal klanten die graag iets anders of meer willen als alleen de poeders. We gaan dan kijken wat we kunnen betekenen en hoe we dit kunnen realiseren.” Wat tijdens de gehele rondleiding niet onopgemerkt kan blijven, is de kruidenachtige geur die zich verspreidt door het productiegedeelte. Zodra we de zogenaamde productieomgeving binnen lopen, verandert de curry-achtige geur naar een zoete en amandelachtige geur. Een geur die ikzelf wel kan waarderen en ik ben niet de enige. Achter ons loopt een groep waarvan het jongste lid roept: “Oma, het ruikt hier naar appeltaart!”.

De laatste stop voor ons is het laboratorium. Hier zien we verschillende voorbeelden van poeders en vloeistoffen. In het lab vindt de eindcontrole plaats. Hier worden poeders getest, en zo nodig geproefd als er iets niet klopt. Proeven? Dat lijkt me best lastig. “Het belangrijkste is dat je geen verschil proeft. We vergelijken de vloeistoffen of poeders altijd met een vorige goedgekeurde partij.” Er wordt gewezen naar rijen met witte kasten “In die kasten zitten al onze monsters die we kunnen gebruiken voor vergelijking.” Na deze laatste stop zit de rondleiding erop en bedank ik Nicole voor de gastvrijheid.

Een familiebedrijf

Wegens de groei van het bedrijf, zal in 2020 een grote mengfabriek verrijzen in Spanje. “Bij Huijbregts leveren we geen product, maar een we nemen onze klanten naast het mengen ook inkoop, opslag en administratie uit handen. ” legt Nicole uit. “Op dit moment kunnen we leveren binnen een straal van 800 kilometer. Daarbuiten worden de transportkosten onevenredig hoog. Door een fabriek te openen in Spanje kunnen we ons levergebied uitbreiden.” Is hier dan niet meer personeel voor nodig? Nicole lacht: “Voor gemotiveerde mensen hebben we altijd plek!”. Huijbregts biedt werknemers kansen. Zo hebben zij een eigen bedrijfsschool waar werknemers terecht kunnen voor scholing of bijscholing. Daarnaast biedt het bedrijf groeimogelijkheden aan hun personeel, heerst er binnen het bedrijf een gemoedelijke sfeer en is de kans groot dat je nog lang blijft hangen bij Huijbregts.

Nieuwsgierig geworden? Huijbregts zoekt nog personeel! Kijk eens op www.werkenbijhuijbregts.nl en wie weet, staat er wel wat voor jou tussen!


Dit nieuwsbericht is 1072 keer bekeken

X
X