Huidige N279 omleiden een last voor Bakel én Helmond

Gepubliceerd op: 6 juli 2018 16:00
Gewijzigd op: 5 juli 2018 15:39

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Tekst door: Werkgroep Lange omleiding Bakel NEE.

Zoals u weet, is de Ruit om Eindhoven gesneuveld. Wat helaas nog niet gesneuveld is, is de lange omleiding om Dierdonk. Dwars door het buitengebied, door het beekdal van de Bakelse Aa en deels de Bakelse Beemden. De provincie heeft de omleiding van de N279 als voorkeursalternatief aangemerkt.
Op 19 juni j.l. is er een informatiebijeenkomst geweest in het gemeentehuis te Gemert. Hier was het Provinciaal Inpassing Plan N279 inclusief MER in te zien. Tevens was er een presentatie over het indienen van een zienswijze.

Omdat onze strijd nog niet gestreden is maken we gebruik van de mogelijkheid een zienswijze in te dienen. Dus bezwaar te maken tegen deze plannen.
Wij roepen u op om ook van deze mogelijkheid gebruik te maken. Bijvoorbeeld omdat u inwoner bent van het gebied in Bakel of Helmond van de lange omleiding of omdat u bezwaar heeft tegen het verspillen van overheidsgeld aan een weg waar nut en noodzaak niet zijn aangetoond.

Op de website www.geenomleiding.nl staan twee voorbeelden voor u klaar. Indienen van een zienswijze kan tot en met maandag 9 juli schriftelijk (let op: bezorgd op maandag 9 juli) dan wel digitaal in te dienen bij de provincie Noord-Brabant.

Dit nieuwsbericht is 189 keer bekeken

X
X