Houtse Toneelgroep pakt dit najaar uit met jubileumvoorstelling

Houtse Toneelgroep pakt dit najaar uit met jubileumvoorstelling
Gepubliceerd op: 16 juli 2021 9:50

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

HELMOND Het jaar 2020 had het feestelijke 45-jarig jubileumjaar vol leuke activiteiten en voorstellingen moeten worden voor de Houtse Toneelgroep (HTG) uit Mierlo-Hout. Corona verpestte echter het feestje, maar HTG liet zich niet uit het veld slaan en pakte deze domper juist aan om met een extra fantastische en hilarische voorstelling terug te komen bij de eerste mogelijkheid dat er weer gespeeld mag worden. En zoals het er nu naar uitziet, zal dit spektakel in oktober gaan plaatsvinden. En wel op 15, 16 & 17 oktober 2021.

Door: Janine van Doesselaere

Dit ‘46-jarige’ jubileumstuk draagt de titel ‘Kroeg of Kabberdoes?’ en zal een feest van herkenning zijn voor het publiek. Aan de ene kant, omdat het publiek weer een geweldige klucht, geschreven door Maurits Keyzer, kan verwachten vol humor, zoals ze gewend is van HTG. Maar ook, en dat maakt dit uitgestelde jubileumstuk zo bijzonder, omdat meerdere oud-leden te zien zullen zijn op het podium. Hoe leuk is dat!

In Kroeg of Kabberdoes gaan de eigenaressen van twee Helmondse cafés, of volgens één van de eigenaressen ‘een stijlvol grand-café’, een felle concurrentiestrijd met elkaar aan. Dit zorgt voor hilarische taferelen, omdat ze beiden uit een verschillend milieu afkomstig zijn en de dagelijkse gebruiken nogal verschillen van elkaar.

Ondertussen worden ook nog de hoofden van de mannen op hol gebracht door een wulpse, hardwerkende dame uit De Spikkelsteeg, wat voor menig jaloezie en ontsteltenis zorgt. Wie zal de horecastrijd winnen? En zullen er harten veroverd worden? Of loopt alles uit op één groot drama? De Houtse Toneelgroep nodigt iedereen vanaf 12 jaar van harte uit om weer als vanouds te komen genieten van een heerlijke avond of middag uit in de Geseldonk te Helmond. Kaarten voor dit spektakelstuk zijn vanaf nu verkrijgbaar via de website of de reserveerlijn.

Informatie
Vrijdag 15 oktober 2021 om 20.00 uur
Zaterdag 16 oktober 2021 om 20.00 uur
Zondag 17 oktober 2021 om 14.00 uur
Locatie: Wijkhuis De Geseldonk,
Helmond (Mierlo-Hout)
Entree: € 8,50 euro

Reserveren: website www.houtsetoneelgroep.nl, telefoonnummer 06 - 12 89 57 27 (ook per sms of WhatsApp).


Dit nieuwsbericht is 394 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X