Houts Gemengd Koor zingt boven de corona uit

Gepubliceerd op: 9 oktober 2020 14:22
Gewijzigd op: 8 oktober 2020 14:39

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Mierlo-Hout: Al meer dan 100 jaar is het Houts Gemengd Koor als een vierstemmig koor actief op ’t Hout. In wijkhuis “De Geseldonk” werd tot aan dinsdag 10 maart wekelijks gerepeteerd aan diverse uitvoeringen die voor 2020 gepland waren. Helaas heeft het COVID-19 virus de koorleden onmogelijk gemaakt om in maart-april-mei-juni en augustus te repeteren en heeft het HGK-bestuur alle optredens moeten cancelen.

Het is niet verwonderlijk dat de leden staan te springen om weer te mogen gaan repeteren. Immers een repetitieavond is niet zomaar een avond. Het is een avond waarop men elkaar ontmoet, elkaar bijpraat met de laatste nieuwtjes, maar vooral een avond waarop de leden op een fijne, gemoedelijke en gezellige manier hun hobby beoefenen. Samen zingen brengt rust in het hoofd. Geeft ruimte om even je zorgen te vergeten.

Bestuur en leden willen graag het koor uitbreiden. In het afgelopen jaar hebben enkele leden hun lidmaatschap moeten opzeggen om gezondheidsredenen. Nu willen wij het koor op een gezonde sterkte houden. Zowel bij de sopranen, alten, tenoren als bassen zijn zangers en zangeressen van harte welkom. Wie komt het Houts Gemengd Koor versterken met zijn of haar stem?  Maak eens een repetitie mee en beleef wat onze vereniging voor jou kan betekenen. Een bezoekje aan de Houts Gemengd Koor-zaal in wijkhuis de Geseldonk is gratis en mocht je echt interesse hebben, dan zijn de repetities van de eerste drie maanden gratis.

Vanaf deze plaats wil ik ook aan de oud-leden van het Houts Gemengd Koor St. Caecilia en de Gemengde Zangvereniging Crescendo vragen om te overwegen opnieuw hun hobby op te pakken.

Onze repetities zijn op dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur en staan onder leiding van musicus de heer Jacques Lemmens.

Wijkhuis De Geseldonk, Cederhoutstraat 44, 5706 XC Helmond.

Voorzitter Nico Vaessen, telnr. 0492-541768Secretaris Hans van Langeveld, telnr 0492-520383Penningmeester Helma Janssen, telnr. 0492-555680

Kunnen je meer informatie geven. Ook op onze website www.houtsgemengdkoor.nl tref je heel veel informatie aan.

Op 1 september zijn de repetities van het Houts Gemengd Koor weer begonnen. Dankzij de medewerking van de beheerder van de Geseldonk en de slagwerkgroep van fanfare Unitas kan het koor beschikken over de grote zaal van het wijkhuis. Met een kooropstelling waarbij de 1.50 mtr. regel in acht wordt genomen, kunnen we coronaproef repeteren. Wellicht een mooie gelegenheid om je aan te sluiten bij het Houts Gemengd Koor.

Bestuur en leden hopen je te ontmoeten op één van onze komende repetities.

F Gerrit Jacobs


Dit nieuwsbericht is 50 keer bekeken

X
X