Houdoe mondkapje

Houdoe mondkapje zaterdag mondkapjesplicht vervalt
Gepubliceerd op: 24 juni 2021 9:05

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Het zal voor velen een ware opluchting zijn: op de meeste plaatsen vervalt vanaf aanstaande zaterdag de mondkapjesplicht. Heerlijk weer vrij ademen en ‘zien’ wat de ander zegt! Letterlijk een verademing.

Uiteraard zijn er nog wel plaatsen, waar de anderhalve meter afstand niet gehandhaafd kan worden (denk aan het openbaar vervoer, taxi’s, veerboten en touringcars, op luchthavens en in vliegtuigen en in het voortgezet onderwijs), waar de mondkapjesplicht nog wel zal blijven gelden. Desondanks kunnen we weer zonder dat lapje stof gaan winkelen of een dierentuin bezoeken.

En alhoewel het vanaf zaterdag dan weliswaar niet meer verplicht is, zullen er altijd mensen zijn die het liever nog wel dragen. Die er geen vertrouwen in hebben dat het veilig is, die denken dat corona van het najaar weer net zo hard terugkomt, of die zich er simpelweg fijner bij voelen.

Dat mag natuurlijk iedereen voor zichzelf bepalen. We gaan voor nu in elk geval de goede kant op in het gevecht tegen corona. Een mooi begin van de zomer!


Dit nieuwsbericht is 137 keer bekeken

X
X