Hospice Valkenhaeghe zoekt vrijwilligers

Gepubliceerd op: 30 september 2022 15:18

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND

Hospice Valkenhaeghe in Helmond is op zoek naar gastvrije vrijwilligers die de receptie willen bemensen. Receptievrijwilliger Mariola vertelt over haar werkzaamheden: “Als vrijwilliger zit ik aan de receptie en ben ik dus het eerste aanspreekpunt voor iedereen die binnenkomt.

Een ‘warme’ en professionele ontvangst vind ik heel belangrijk. Bij Valkenhaeghe wonen mensen die zich in de laatste fase van hun leven bevinden en voor wie thuis sterven niet mogelijk is. Daarnaast zijn er mensen die er tijdelijk verblijven, bijvoorbeeld voor of na een ziekenhuisopname. Medewerkers en vrijwilligers proberen het dagelijkse leven van elke gast zo comfortabel mogelijk te maken. Als vrijwilliger receptie heb ik daarbij ook een belangrijke rol. De fijne samenwerking met de collega’s in de zorg en met de andere vrijwilligers (onder andere de andere receptievrijwilligers, kookteam en de vrijwilligers van de bloemen) geven mij elke keer opnieuw een positieve ‘drive’ om onze gasten een zo aangenaam mogelijk verblijf te bieden. Ook voelt het goed om de zorgcollega’s te kunnen ontlasten. Als de weersomstandigheden het toelaten en de verpleging akkoord is, ga ik met een gast die weinig bezoek ontvangt even naar buiten. Een korte wandeling, een luisterend oor, een leuk gesprek, soms een kop koffie onderweg of een ijsje. Het geeft me veel voldoening om een gast aandacht en een ‘zonnig’ moment te bezorgen.”

Hospice Valkenhaeghe is onderdeel van Sint Annaklooster en bevindt zich aan de rand van het centrum in Helmond. Meer weten over vrijwilliger worden in Valkenhaeghe? Stuur een mail naar vrijwilliger@sintannaklooster.nl.


Dit nieuwsbericht is 159 keer bekeken

X
X