Hoogste punt Voorstadhalte

Hoogste punt Voorstadhalte gevierd
Gepubliceerd op: 8 juli 2021 9:40

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

MIERLO-HOUT Op 2 juli werd symbolisch het hoogste punt van het plan ‘Voorstadhalte’ gevierd. Tonnie van Bussel vertelt: “Deze locatie was de vroegere garage De Vlerk, waar later in de voormalige werkplaats een supermarkt werd gehuisvest. Er was al een samenwerking met Compaen en gemeente Helmond met het bouwplan tegenover de kerk.

Door het verhuizen van de supermarkt in de werkplaats van De Vlerk naar de plek waar nu de Jumbo zit tegenover de kerk, is er overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van de Voorstadhalte. Het plan werd in eerste instantie Hofplein genoemd.

De eerste fase, de Odulfusstraat, is reeds gerealiseerd. Daarna zou de tweede en derde fase opgestart worden. In 2008 werden deze stilgelegd vanwege de economische crisis. Er waren ook te veel nieuwbouwprojecten waar gemeente Helmond mee bezig was. Tussen 2008 en 2018 was er veel onzekerheid of Voorstadhalte wel gebouwd werd. Eerst zou er een onderdoorgang komen onder het spoor, tevens was er een plan om er een ecologische zone van te maken. Deze vonden uiteindelijk geen doorgang. In 2018/2019 vond de herstart van de ontwikkeling plaats van 10 grondgebonden koopwoningen en 40 appartementen. Met Compaen is een overeenkomst gesloten over de verkoop van de 40 appartementen.

Hoogste punt Voorstadhalte gevierdV.l.n.r.: Rianne van de Griendt (namens de bewoners), John en Tonnie van Bussel (directie Van Busselgroep), Ellen van Berlo
(projectleidster Van Busselgroep) en Joost Lobée (directeur Compaen) | F Mario Coolen


De ontwikkeling van dit gebied in Mierlo-Hout ging niet van een leien dakje. Naast corona waren er ook nogal wat moeilijkheden met betrekking tot verschillende aspecten die de nodige energie hebben gekost, zoals sanering, geluidsbelasting en trillingen door het treinverkeer. Dankzij een prettige samenwerking met de gemeente Helmond, Compaen, Quattro Bouw & Vastgoedadvies, adviseurs en niet te vergeten de directe omwonenden (Savant, De Houtse Bazar en buur familie Heldens) is het plan tot uitvoering gekomen.

Natuurlijk vergeet ik niet de aanwezige kopers te vermelden om hen alvast te bedanken voor het kopen van een woning, maar in het bijzonder voor het gestelde vertrouwen in Van Bussel. Toen de verkoop startte, was de gekte op de woningmarkt nog niet echt van start gegaan. We mogen zeggen, dat jullie kopers een goede aankoop hebben gedaan op een juist moment. Daar mag je trots op zijn. De eerste kopers waren overigens de kopers van kavel 1, Koen en Sem. De bouw gaat voortvarend mede dankzij de inzet van uitvoerder Jos de Louw, projectleider Jan-Willem Tillemans en natuurlijk het personeel van Bouwbedrijf Van Bussel en haar onderaannemers. Mijn dank daarvoor.

Volgende week worden de eerste 5 woningen opgeleverd en in week 28 de overige 5 woningen. We hopen dat na de oplevering iedereen met respect het terrein gebruikt. Het zal wel eens voorkomen dat een vrachtauto in de weg staat, maar heb allen het geduld om de verkeerssituatie beleefd te houden.

De 40 appartementen voor Compaen zullen voor de bouwvakvakantie het vlakdak dicht hebben. Na de bouwvakvakantie gaan we gestaag verder. De oplevering zal voor de kerst plaats gaan vinden.”

Na deze toespraak werden de vlaggen gehesen. Tonnie besluit: “Bedankt alle aanwezigen voor uw belangstelling. Dit stellen we zeer op prijs. We wensen de bewoners alvast een prettige oplevering toe en hopen dat ze veel woongenot gaan hebben aan de brede woningen met veel mogelijkheden in de kap. Net weer iets anders dan de gemiddelde nieuwbouwwoning.”


Dit nieuwsbericht is 1194 keer bekeken