Hoogste punt bereikt

Gepubliceerd op: 9 september 2020 13:52
Gewijzigd op: 10 september 2020 14:13

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Afgelopen dinsdagmiddag werd er op het bouwterrein van campus De Braak een mijlpaal gevierd. Het hoogste punt van de toekomstige school werd bereikt.  Samen met het volledige personeel en andere belangstellenden werd het glas geheven op dit, voor de campus, belangrijke moment.  

Bouw loopt voorspoedig

In januari van dit jaar startte de bouw van het nieuwe Dr. Knippenbergcollege. Nu, in september, is het hoogste punt bereikt. Dat de bouw voorspoedig loopt, lieten ook directrice van het Dr. Knippenbergcollege Jule Frantzen, rector Paul Metzemaekers en wethouder Harrie van Dijk weten. De directrice geeft de aanwezigen een beeld van het uiteindelijke resultaat van de school, dat nu alleen nog een leeg omhulsel van beton en leidingen is.

Tevens waren de eerste leerlingen ook van de partij. Drie leerlingen van Mediahuis Helmond kregen de primeur en stapten als eerste de nieuwe school binnen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er op Campus De Braak over een aantal jaren iedere dag zo’n 2000 leerlingen rond lopen van het Dr.- Knippenbergcollege en Praktijkschool Helmond.

Sieraad voor modern onderwijs

Architect Martijn van Leeuwen: “Het wordt een functioneel, gezond, toekomstgericht schoolgebouw. Rondom een centraal hart met een hoge vide, de centrale ontmoetingsplek, komen drie brede armen waar plaats komt voor klaslokalen, werkpleinen en - ateliers, leerlabs, een auditorium en tal van andere functies. Tussen de drie armen ontstaan pleinen voor de entree, de fietsen en een groene omgeving voor recreatie.” Uiteraard zijn er straks optimale verbindingen met andere voorzieningen op de campus, zoals de multifunctionele accommodatie voor onder meer Helmond Sport en de Praktijkschool Helmond. (Weekkrant De Loop 20 september 2018.)

Directeur Jule Frantzen spreekt de aanwezigen toe. F Mandy Meeuwsen


Dit nieuwsbericht is 735 keer bekeken

X
X