Hoe zit het met elektrisch rijden in Helmond?

elektrisch rijden helmond laadpunten
Gepubliceerd op: 7 mei 2021 11:00
Gewijzigd op: 6 mei 2021 10:14

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Op 1 april 2021 waren er ruim 177.000 elektrische auto’s en nog eens 110.000 plugin-hybride auto’s. Het aantal (semi)publieke laadpunten is doorgegroeid naar ruim 72.000. Maar hoe staat het eigenlijk met elektrisch rijden in Helmond?

Het kennisplatform voor elektrisch rijden www.evplan.nl zocht het uit. Hierbij is gebruik gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor).

Elektrische auto’s in Helmond
In Helmond staan 44285 personenauto’s geregistreerd. Daarvan staan er 393 (0,89%) geregistreerd als elektrische personenauto en nog eens 427 (0,96%) als plug-in hybride auto. Van alle auto’s in Helmond wordt dus 1,85% (deels) elektrisch aangedreven. Dat is lager dan het landelijke gemiddelde van 2,26%.

Laadpunten in Helmond
In de gemeente Helmond zijn er zijn er in totaal 209 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto’s. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken.
• Er zijn 109 publieke laadpalen. Hier kan iedereen gebruik van maken.
• Er zijn 94 semipublieke laadpalen. Deze bevinden zich op privéterrein,
maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in
een parkeergarage, een tankstation of hotel.
• Op dit moment zijn er 6 snellaadpunten beschikbaar in Helmond.

Steeds meer elektrische voertuigen
De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,25%. Dat betekent dat er 4 elektrische auto’s per laadpaal in Helmond zijn. Dat is lager dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal). De verwachting is dat steeds meer inwoners in Helmond overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen. Rijd je elektrisch en heb je niet de mogelijkheid om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen? En is er nog geen oplaadpunt in jouw directe omgeving? Dan kan je wellicht kosteloos een laadpaal aanvragen bij de gemeente Helmond.


Dit nieuwsbericht is 153 keer bekeken

X
X