Hoe vrouwvriendelijk zijn de rechten van de mens? Deel je mening!

Gepubliceerd op: 18 februari 2020 15:09
Gewijzigd op: 18 februari 2020 14:36

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Op 14 maart geeft professor dr. Felisa Tibbitts een interactieve presentatie over haar onderzoek naar de vrouwvriendelijkheid van de internationale mensenrechten.

Hoe is het gesteld met de vertegenwoordiging van vrouwen bij mensenrechtenorganisaties als Amnesty International? En wat betekent dat voor onze samenleving waarin we streven naar gelijke rechten voor iedereen? Hebben zij verschil kunnen maken in de positieverbetering van vrouwen en meisjes? Of is het tijd om de internationale mensenrechten een beetje vrouwvriendelijker te maken?

Programma

Op 8 maart vieren we internationale vrouwendag. Dit jaar is het thema “Vrijheid”. In Helmond worden van 6 maart tot en met 14 maart verschillende activiteiten georganiseerd.

Op initiatief van Soroptimistclub geeft professor dr. Felisa Tibbitts een Engelstalige interactieve presentatie op 14 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur in De Cacaofabriek. Voorzitter Marianne Smits: “We zijn ontzettend trots dat Felisa Tibbitts in Helmond voor het eerst haar onderzoekersresultaten deelt. Een heel belangwekkend onderzoek omdat vandaag de dag gender ongelijkheid nog steeds bestaat. Wij als Soroptimisten gaan graag met anderen in gesprek om daar verandering in te brengen.”  Entree bedraagt 5 euro inclusief 1 drankje. Kaarten verkrijgbaar via www.cacaofabriek.nl

Felisa Tibbitts

Felisa Tibbitts bekleedt de Carla Atzema-Looman Leerstoel van de Universiteit Utrecht in Mensenrechteneducatie met bijzondere aandacht voor vrouwenrechten. Het is de eerste leerstoel in mensenrechteneducatie in Nederland. Hij is geïnitieerd en gefinancierd door de Unie van Soroptimistclubs in Nederland.

Per 2020 is zij tevens benoemd tot de UNESCO Chair in Human Rights in Higher Education, aan de Universiteit Utrecht. Het belangrijkste doel van deze nieuwe leerstoel is het bevorderen van een geïntegreerd systeem van onderzoek, onderwijs en documentatie over mensenrechteneducatie en op mensenrechten gebaseerde benaderingen, binnen universiteiten.

Soroptimistclub Helmond-Peelland

Soroptimisten zetten zich in voor gelijke rechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Dat doen zij op internationaal niveau door de VN en de Raad van Europa te adviseren en lokaal door goede doelen te steunen en initiatieven op te zetten. Er zijn wereldwijd 3000 clubs in 130 landen met ruim 80.000 leden.


Dit nieuwsbericht is 110 keer bekeken

X
X