Hoe je van betekenis kunt zijn voor anderen

Gepubliceerd op: 20 september 2018 9:18
Gewijzigd op: 20 september 2018 9:23

Nieuwsbericht door: Christel Sanders

Helmond: 'Met je handen in het haar en hoe je loslaat' is de titel van een bijzonder Helmonds boek dat mensen wil inspireren om van betekenis te zijn voor anderen. Wat begon met de persoonlijke woede en onmacht van kapster Peggy van de Vijfeijken is uitgegroeid tot een prachtig initiatief: stichting VIPE. VIPE zamelt pruiken in, reinigt en modelleert ze en geeft ze gratis weg aan wie maar een pruik nodig heeft. Zo zorgt VIPE voor een beetje geluk in een moeilijke tijd. De opbrengst van het boek gaat volledig naar de stichting.

Openhartig

Stichting VIPE is een mooi voorbeeld van wat denken in mogelijkheden kan opleveren. Hoe je op basis van vertrouwen en verbinden in een belangrijke behoefte van mensen kunt voorzien. Net als VIPE heeft ook het boek twee gezichten. VIPE drijft op het idee en de energie van Peggy van de Vijfeijken en de visie en leiding van Vivienne van Leuken. In deel één vertelt Peggy openhartig over haar leven, de samenwerking met Vivienne en de weg naar VIPE. In deel twee vertelt een aantal van VIPE’s steunpilaren en fans hoe en waarom zij bijdragen aan de groei en bloei van VIPE.

Positief en helpend

Peggy: “Toen mijn vader kanker kreeg, heel ziek werd en strijdend stierf, had ik daar geen invloed op. Toen mijn zusje borstkanker bleek te hebben kon ik daar niets aan veranderen. Ook toen mijn moeder kanker kreeg, koos voor euthanasie en stierf, had ik daar geen invloed op. Waar ik in al die situaties wel wat over te zeggen had, was hoe ik er mee omging: zo positief en helpend mogelijk, met bewondering voor hun positiviteit. Positiviteit die mij weer hielp om sterk te blijven. Dankzij mijn positieve energie trek ik bijzondere mensen aan waarmee ik een aantal mooie projecten heb kunnen opzetten, zoals Knippen tegen Kanker bij Your Wish Kappers, Stichting VIPE en nu dit boek. Ik heb heel wat uren zitten praten met Aldi van Lierop die de opzet van het boek bedacht en alle teksten schreef. En via haar kwamen we bij Gerard van Hal terecht die de coverfoto en portretten in het boek heeft gemaakt. Het is prachtig geworden. We hopen er veel mensen mee te inspireren.”

Te koop

Met je handen in het haar is vanaf maandag 24 september voor € 15,00 te koop, onder andere bij boekhandel De Ganzenveer aan de Oude Aa (ook online), Primera De Luifel in W.C. De Bus en Boutique 4MORE, De Plaetse 165 Brandevoort. Kijk voor meer informatie en verkooppunten op http://vipepruiken.nl.

Dit nieuwsbericht is 406 keer bekeken

X
X