Ons Marij vertelt: Bedankt Miranda en Patrick Verkoelen

Gepubliceerd op: 12 mei 2022 9:17

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Hoe jammer dat Hart voor Minima vurige week definitief gestopt is. Helmond heeft nu helaas geen echte voedselbank meer. Langs deze weg wil ik Patrick en Miranda Verkoelen bedanken voor hun inzet in deze geweldige stichting. Wat hebben ze veel Helmonders geholpen de afgelopen 7,5 jaar.

Ook ik droeg deze geweldige stichting een warm hart toe. Deze 2 toppers hebben Hart voor Minima opgezet en gerund vanaf 2014 met heel veel fijne vrijwilligers en heel veel liefde. Een warm bad was het waar de mensen die hulp nodig hadden in kwamen. Ook ik ben er vur een column geweest en 2 keer me ingezet voor de kerstactie, wat ik heel graag heb gedaan. Afgelopen week heb ik op social media gevolgd hoe het afscheid verliep. Vaak zat ik met een brok in men keel de brieven te lezen die ze van hun cliënten kregen. Als je niet in deze situatie zit, kunde oe eigen daar eigenlijk niks bij vurstellen. Hoe blij deze mensen waren met hun tassen vol met boodschappen en vooral vers, gezond eten.

Patrick en Miranda Verkoelen.

Brabanders van het jaar zijn ze zelfs geworden in 2017, het was een bijzondere voedselbank waar vooral gezond en vers eten hoog in het vaandel stond. Dat was ook de insteek van Patrick en Miranda. Dat werd steeds lastiger, in de glorietijd kregen ze heel veel verse producten van de Jumbo’s uit de wijde omgeving, maar die gingen zelf hun producten goedkoper aanbieden en zo kreeg deze stichting bijna geen verse producten meer. Toen ik er was voor mijn column vond ik vooral mooi dat kinderen die meekwamen een zakje snoep kregen en als er een jarige was kon er een verjaardagspakket aangevraagd worden met zelfs lekker gebak erin.

Dat zegt genoeg over met hoeveel liefde deze stichting werd gerund, je was er geen nummer. Het was niet alleen voedsel, ze gingen met de kids naar het Kasteel van Sinterklaas, naar de bios en de laatste 3 jaar gingen ze naar de wok met al hun cliënten. Ze zijn geëindigd met een knaller. Alles moest weg, ze hebben voor extraatjes gezorgd en gedaan wat ze konden. De laatste dag, hun afscheid, kregen de cliënten een petit four bij de koffie en gingen de cliënten met volle tassen naar huis. Een emotionele dag voor iedereen.

Ook ik moest slikken toen ik alles las.

Nogmaals bedankt Patrick en Miranda voor alle goede zorgen voor onze (geweldige) voedselbank. Ook wil ik alle vrijwilligers van Hart voor Minima bedanken: keibedankt voor jullie inzet. En ik doe dat namens heel veul Helmonders. Na 7,5 jaar is de deur op slot, het ga jullie goed. 

Fijn weekend tot volgende week.

Houdoe 


Dit nieuwsbericht is 282 keer bekeken

X
X