HMC speelt voor Helmond, en jij mag zeggen waar!

HMC speelt voor Helmond serenade
Gepubliceerd op: 22 april 2021 9:45
Gewijzigd op: 22 april 2021 9:11

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Zoals bij alle (muziek)verenigingen liggen ook de activiteiten van het Helmonds Muziek Corps al maanden stil door corona. Maar nu het einde van die muziekloze tunnel in zicht komt, maakt de vereniging volop plannen voor het moment dat ze ‘weer mogen’. De muzikanten kunnen niet wáchten tot ze weer de straat op mogen om de stad met hun muziek op te vrolijken. Om daar de inwoners van Helmond bij te betrekken, stellen zij hen de vraag ‘Wie gun jij een serenade?’.

“We missen elkaar en het samen muziek maken heel erg”, vertellen Irene van den Wildenberg-Claessens en Marloes Kuyten van HMC. “Een tijdje terug hadden we een online bijeenkomst waar ruim 50 leden bij ‘aanwezig’ waren. Daar werd de vraag gesteld wat de eerste activiteit zou moeten zijn als we weer bij elkaar mogen komen. Een van de meest gegeven antwoorden was ‘de straat op, de muziek weer door de stad laten klinken’.” Buiten muziek maken is, zelfs met alle coronamaatregelen, heel goed te organiseren, zo bleek wel tijdens de serenadedag van HMC in september. Toen werden op zes plekken in het centrum van Helmond serenades gebracht aan verschillende mensen die iets betekenen voor de stad of voor HMC. Irene: “Musiceren in de buitenlucht is coronaproof en marcheren kan prima met 1,5 meter afstand tussen alle muzikanten. Dat zou dus heel snel mogelijk moeten kunnen zijn.”

Normaal gesproken bepaalt de vereniging zelf wie en waar ze serenades gaat brengen, deze keer mogen alle Helmonders suggesties indienen. “Inwoners kunnen iemand, een bedrijf, organisatie of instelling uit de stad aanmelden die in hun ogen een muzikaal dankjewel of hart onder de riem verdient. Denk aan de kroegbaas die al maanden geen biertje meer tapt, de buurvrouw die zich een slag in de rondte werkt op de IC, het verzorgingshuis om de hoek of een oma die al maanden alleen achter de geraniums zit”, legt Marloes uit. “Op die manier willen we niet alleen de stad ín trekken maar ook de stad erbíj betrekken!”

Aanmelden van een persoon of organisatie die een serenade van Helmonds Muziek Corps verdient kan – met een korte motivatie – via het aanmeldformulier op de website www.helmondsmuziekcorps.nl tot woensdag 5 mei. “Uit alle, hopelijk vele inzendingen wordt door ons een keuze gemaakt. En wie weet staan we dan wel, zodra het mág, met ons hele corps bij jouw genomineerde op de stoep!”, aldus Irene.


Dit nieuwsbericht is 147 keer bekeken

X
X