Historisch Helmond

Gepubliceerd op: 7 februari 2019 11:32
Gewijzigd op: 7 februari 2019 10:10

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Suytkade: Wegens een uitverkochte voorstelling en grote vraag zal op maandagmiddag 11 februari a.s. de Cacaofabriek in Helmond in samenwerking met Henk Wasser en Jan van Bussel opnieuw de Historisch Helmond film over Zuid-Oost Brabant tonen.  

Zuid-Oost Brabant in het algemeen en Helmond in het bijzonder hebben een rijke geschiedenis, een geschiedenis die het waard is om meer bekendheid te krijgen.

Van veel gebeurtenissen uit de vorige eeuw zijn filmopnames gemaakt. Deze opnames, soms met en soms zonder geluid, laten een prachtig tijdbeeld zien van Helmond in de 20e eeuw.

Deze keer kunt u onder andere filmbeelden verwachten van de geschiedenis van onder andere de Vespa club Helmond, de Wielerwedstrijd 1948 en Onze Lieve Vrouwe kerk twee dagen voor de sluiting. Daarnaast zullen ook een aantal Carnavals onderwerpen aan bot komen zoals de optocht en de Gilde en Stadbestuursvergadering.

Natuurlijk is Helmond-kenner Jan van Bussel van de partij om de beelden (samengesteld door Henk Wasser) van deskundig commentaar te voorzien.

De middag start om 14:00 uur, entree bedraagt 5 euro.


Dit nieuwsbericht is 276 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X