Hiphop met Gianinni en andere workshops

Gepubliceerd op: 10 september 2020 12:42

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: De première van Hotspot op 26 december 2020 gaat niet door. Die is een jaartje uitgesteld. Maar stichting De Helmondse Musical zit niet stil. De komende maanden zijn er theaterworkshops onder leiding van bekende artiesten op het gebied van dans, zang en spel. Op 19 september trapt Gianinni af met een workshop hiphop. Hij is bekend van ‘Time to Dance’. Hij danste onder andere al met Lady Gaga en Rihanna.

Geen Hotspot

De Helmondse Musical brengt sinds 2014 elke twee jaar een voorstelling op de planken. Met originele tekst en muziek over, door en voor Helmonders. In januari kwam de organisatie naar buiten met de titel van de vierde musical over de stad. Na ‘Berry, de musical’, ‘Verhaal van de Knaal’ en ‘De uitvinders van het trainingspak’ werd ‘Hotspot’ gelanceerd, een musical met Helmond in 2050 als thema. Maar bij het bekendmaken van de titel kwam de stichting ook nog met een ander nieuwtje. In het ‘musicalloze’ jaar gaat de organisatie workshops, trainingen en masterclasses voor iedereen met theaterambities organiseren.

Klinkende namen

Nu de musical ‘Hotspot’ noodgedwongen een jaartje opschuift werden de schouders onder de academy gezet. En dat resulteert al meteen in een fraai programma waarin allerlei theaterfacetten aan bod komen. “We beginnen met Gianinni, die een hiphop dansworkshop geeft”, vertelt Bregje van Ekert die vanuit haar functie als productieleidster van De Helmondse musical de DHM-academy aanstuurt.  “Later in het jaar staat een uitgebreide workshop voor blazers op het programma. Guido Nijs komt dan geïnteresseerden bijspijkeren op het gebied van fraseren en improviseren. Dit doen we bijvoorbeeld om de blazers die in het orkest zitten bij onze voorstellingen nog beter te laten worden. Dat komt de kwaliteit van onze voorstelling straks ten goede.”

“Maar de workshops zijn toegankelijk voor iedereen. Je hoeft niet mee te doen aan De Helmondse Musical. We willen graag talent de kans bieden om zich verder te ontwikkelen, aldus Audrey v.d. Broek, namens het bestuur. “Zo hebben we in december Babette Labeij (bekend als zangcoach van o.a. ‘the Voice’) weten te strikken. Zij geeft een masterclass zang. Die masterclass staat zeker ook open voor solisten van allerlei Helmondse (theater-) koren.”

Programma

Wie meer wil weten over het programma kijkt op de site van De Helmondse Musical. “Het programma loopt tot maart 2021. Dan beginnen als het goed is onze repetities weer. Binnenkort komen we nog met een paar leuke nieuwe namen,” sluit Bregje van Ekert af.

Deelname aan die workshops is gratis. Meer weten en inschrijven kan via www.dehelmondsemusical.nl.


Dit nieuwsbericht is 198 keer bekeken

X
X