Ons Marij Vertelt: Hieperdepiep Hoera

Gepubliceerd op: 28 mei 2020 8:50
Gewijzigd op: 28 mei 2020 9:23

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Dit weekend is mijn dochter jarig. Ons Stacey wordt 32 jaar en dat gaan wij natuurlijk vieren met een heerlijk etentje in ons eigen Helmond. Dun eerste dag dat we weer écht uit eten mogen nadat de horeca weken gesloten is geweest. Ik ben kei benieuwd hoe het allemaal zal gaan. Natuurlijk hebben we besproken want dat moet.

Het feestje gaan we in juli vieren als dat dan mogelijk is. Zoals jullie weten (heb het al eerder vertelt) heeft mijn dochter een verstandelijke beperking. Heeft hier op de fijne Antoon van Dijckschool gezeten. Werkt al 12 jaar bij Senzer, onze mooie sociale werkplaats, bij Dorel

Ze maakt dus maxi cosi’s. Super trots is ze dat ze daar werkt. Ze heeft het daar ontzettend naar haar zin en wij zijn heel blij dat ze in deze fijne beschermde omgeving mag werken.

Ik kan er alleen maar de loftrompet over afspelen en hoop dat dit nog lang zal bestaan.

Al 12 jaar gaat ze met een big smile werken, wat ik heel belangrijk vind. Als ik bel om iets te vragen of te overleggen wordt het altijd opgelost, maar die keren is in 12 jaar op één hand te tellen. Elk jaar krijgen we een mooi verslag van hoe en wat. Haar vooruitgangen waar ze goed in is waar ze minder goed in is en altijd herkennen we ons eigen kind hier in. Dan weet ik dat ze op haar plek zit want ze is zichzelf. Met een open dag bij Dorel hebben we onze ogen uitgekeken wat ze allemaal deed en kon. Zo wordt je nog eens verrast door je eigen kind.  Waar zouden we zijn zonder deze sociale werkplaatsen. Voor heel veel mensen heel belangrijk dat deze blijven bestaan.

Voor ons Stacey in ieder geval wel, zo neemt ze toch deel aan de maatschappij en draagt haar steentje bij en werkt tussen veelal gelijk gestemde zodat je geen eenling bent.

Het allerbelangrijkste voor haar is de veilige werkomgeving die ze haar bieden. In een gewoon bedrijf zou ze verdrinken en absoluut niet kunnen functioneren. Ik hoop echt dat iedereen zich bewust is om er voor te zorgen dat deze werkplaatsen blijven bestaan.

Ons stacey zou werkeloos zijn als dit niet bestond. Wij vinden het heel belangrijk dat ze niet thuiszit, maar deel uit kan maken van onze maatschappij. Het geeft ons rust, rust dat ze op voor haar een goede plek zit, jaren lang is het een strijd geweest en heb ik moeten vechten voor haar op de plekken te krijgen waar ze hoort. Ze horen erbij als ze ook werken.

Voor ons en heel veel andere mensen is Senzer heel erg belangrijk. Dat iedereen dat maar weet. Wij gaan er een leuke dag van maken maandag 1 juni op haar verjaardag.

Lieve Stacey 32 jaar al weer, fijne verjaardag.

“Wat is ze mooi en wat staat de tijd haar goed. Ik knipper mijn ogen en zie hoe ze steeds weer een beetje veranderd is. Maar hoe groot ze ook mag zijn, in mijn ogen blijft ze altijd klein.” (Marco Borsato, Dochters)

Fijn pinksterweekend iedereen

Tot volgende week


Dit nieuwsbericht is 979 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X