Het Speelhuisplein permanent versierd met negen S-en

Het Speelhuisplein permanent versierd met negen S-en
Gepubliceerd op: 23 september 2021 9:38

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

CENTRUM Sinds enkele weken sieren er negen grote S-en op het plein voor het theater in Helmond. Zetels in allerlei soorten, maten, kleuren en stijlen die het grote Speelhuisplein aantrekkelijker maken voor buitenactiviteiten. Het kleurenpallet sluit aan bij de huisstijl van het theater, bestaande uit negen gestapelde S-en, die staan voor diversiteit.

Multifunctioneel
De S-en zijn verplaatsbaar en kennen meerdere functies. Zo kunnen ze gebruikt worden als zitobjecten, waarmee op het plein verschillende opstellingen gemaakt kunnen worden. Maar de nieuwe meubelen zijn er niet alleen voor bezoekers van het theater.

Strijk tijdens een stadswandeling neer met een kop koffie of rust er op uit na een middagje shoppen in het centrum. “Door de opvallende zitters wordt de levendigheid en speelsheid die ín het theater al zo goed voelbaar is, ook doorgetrokken naar buiten”, aldus directeur Jochem Otten.

Het Speelhuisplein permanent versierd met negen S-enF | Maarten Coolen


Levendige sfeer in de stad
Op 9 september maakten de nieuwe zetels hun publieke opwachting. De bezoekers van die avond kregen de eer om de opvallende banken uit te testen onder het genot van een feestelijk glaasje bubbels. Otten is enthousiast over de eerste ervaringen: “Vanaf het moment dat we de S-en naar buiten rolden, trok het bekijks en werd er enthousiast gebruik van gemaakt. Ouders wachten er op hun kinderen bij Het Kunstkwartier, ouderen rusten er even uit, kinderen zien het als een speeltoestel en jongeren chillen er.

Het plein is veel meer gaan leven. Precies zoals we hoopten.” Helmond heeft bovendien nu haar selfieplek, zegt Otten trots. “We zijn heel blij dat de gemeente Helmond investeert om de kwaliteit van een verblijfsplek als deze zo te verbeteren.”

Het Speelhuisplein permanent versierd met negen S-en

Dit nieuwsbericht is 314 keer bekeken

X
X