Het Glazen Huis een ongekend succes

Het Glazen Huis een ongekend succes
Gepubliceerd op: 30 december 2021 9:06

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Brandevoort, Voorpagina

BRANDEVOORT Een cheque met daarop het prachtige bedrag van € 26.192,95, zo eindigde op vrijdag 24 december de eerste editie van Het Glazen Huis van het Carolus Borromeus College. Een ongelofelijk bedrag en het zal de komende maanden nog flink oplopen door onder meer de sponsorloop en diverse veilingen. Een mooie opsteker voor de goede doelen KiKa en het lokale Smile Per Mile.

Na bijna een jaar van voorbereiden moest de organisatie twee keer snijden in het volle programma, door de aangescherpte maatregelen. Het prachtige Glazen Huis op het podium bleef gelukkig overeind staan. Vanuit deze studio werd 120 uur non-stop radio gemaakt door vijf dj-teams, die ieder 24 uur voor hun rekening namen. Via een livestream op de website kon iedereen meekijken. Na onder meer een workshop van een 3FM-producer was iedere dj goed voorbereid. Er waren geweldige rubrieken, challenges, spellen en mysteries, professionele jingles, hitlijsten en ontzettend veel meer.

Leerlingen, ouders en alle andere luisteraars konden actief meedoen door om verzoeknummers te vragen, boodschappen in te sturen of enveloppen te trekken. Alles natuurlijk tegen een kleine vergoeding, en al die euro’s stroomden naar de goede doelen. Vooral het radje draaien bleek populair, en dat is niet gek als je ziet welke prijzen er te winnen waren. Twee lesuren skippen leverde gejuich op onder de gelukkige leerlingen.

Het Glazen Huis een ongekend succesOok burgemeester Blanksma was onder de indruk | F Perry Vermeulen


Kippenvel
“We willen dat onze school midden in de samenleving staat”, zegt directeur Ruud van de Westerlo. “Een school waar onze leerlingen leren solidair te zijn met anderen, iets over hebben voor een ander. Veel momenten hebben luisteraars en kijkers kippenvel bezorgd. De verbondenheid die ontstaat is groot en mooi, juist in deze bizarre tijd. Ik ben trots op alle medewerkers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt. De initiatieven van onze leerlingen waren talrijk en hebben gezorgd voor dit prachtige eindresultaat. Met dank aan alle donateurs, geweldig hoe vrijgevig iedereen was. Er zijn zelfs klassen waar meer dan tweeduizend euro is opgehaald!”

Veel hoogtepunten
De week leverde diverse hoogtepunten op. Er was een telefoongesprek op de radio met een arts van het Prinses Máxima Centrum, het kinderziekenhuis in Utrecht. Er was een live optreden van Dave Joosten met zijn hit Massa is Kassa, maar ook leerlingen traden op en oud-leerling Thomas Pieters stond met zijn gitaar aan het raam, bij de brievenbus waardoor zoveel enveloppen naar binnen werden geschoven. Er was een live-verbinding met het Glazen Huis van 3FM in Amersfoort, er was een quiz-op-afstand en dj Hans van Vugt besprak urenlang veertig jaar lief en leed op het Carolus aan de hand van zijn persoonlijke hitlijst. Er werd veel gelachen, er waren tranen. En dat allemaal in die grote aula van het Carolus, waar leerlingen door de maatregelen niet welkom waren – gelukkig maakte het kabinet een uitzondering voor de examenkandidaten. € 26.192,95, een ongekend succes.

Onder de indruk
Voor de deur definitief dichtging op de laatste schooldag van het jaar, waren er nog mooie woorden van burgemeester Blanksma. Ze was onder de indruk van de prestatie van de school. “Ik ben er stil van. Fantastisch. Zo verbindend, juist in deze tijd. Ik ben trots op dit initiatief.“ Het slotlied van docent Joop Vos bezorgde menigeen kippenvel. En toen moest het eindbedrag nog worden prijsgegeven. De mascotte van KiKa sprong een gat in de lucht, vanuit de hoofdstad liet KiKa-vertegenwoordiger Jakolien van Eijk weten onder de indruk te zijn van de Helmondse slagkracht. Ook oud-leerling Wesley Waldt van Smile Per Mile glunderde. “Het was geweldig om te zien hoeveel leerlingen op verschillende manieren Het Glazen Huis wilden steunen. Dit zal mij altijd bijblijven. En we kunnen zo ontzettend veel doen met het geld… Hier maken we veel zieke kinderen en kinderen met een beperking erg blij mee.”


Dit nieuwsbericht is 460 keer bekeken

X
X