Het gezicht van Helmond verandert

Gepubliceerd op: 2 mei 2020 11:08
Gewijzigd op: 30 april 2020 11:23

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Helmond bouwt en krijgt de komende jaren een ander gezicht. Er komen op korte termijn namelijk veel nieuwbouwprojecten in verkoop. Zo worden er nieuwe woningen en appartementen gebouwd en leegstaande kantoren getransformeerd naar woonappartementen. Het nieuwbouwaanbod is zeer gevarieerd: van knusse studio's tot riante penthouses en van stadswoningen in het centrum tot en met zelf bouwen in het groen. Er komen dus woningen in uiteenlopende prijsklassen voor uiteenlopende doelgroepen, van alleenstaanden tot gezinnen en van jong tot oud.

De grote voordelen van een nieuwbouwwoning zijn o.a. de complete isolatie, geen gas meer en daardoor toekomstbestendiggericht. Daarbij komt bovendien dat de woning nog geheel naar eigen wens te realiseren is en de eerste jaren er nauwelijksgeen onderhoud gepleegd hoeft te worden.

Op dit moment is de woningmarkt in zijn geheel zeer onstuimig. Dit wordt mede veroorzaakt door de krapte op de huizenmarkt en de lage rentestand. Het is belangrijk dat potentiële kopers goed geïnformeerd zijn over de mogelijkheden voor de koop of verkoop van een woning. Het is mogelijk een gratis en vrijblijvende waardebepaling van de huidige woning te krijgen. Hiermee krijg je inzicht in de verkoopprijs van de woning. Het is aan te raden in een vroeg stadium een afspraak te maken bij een hypotheekverstrekker. Tijdens dit gesprek wordt het duidelijk wat de financiële haalbaarheid is voor een woning.

Voor starters die zelf onvoldoende financiële middelen hebben komen mogelijk in aanmerking voor een starterslening. Nadere informatie hierover kan bij de Gemeente gemeente verkregen worden.

Als vanzelfsprekend is het altijd mogelijk om vrijblijvend informatie bij onsde makelaar in te winnen over de te volgen stappen bij de aankoop van een nieuwbouwwoning inof gericht naar een lopend project of in voorbereiding. Stuur dan een mail naar ons nieuwbouw team: nieuwbouw@woonplezier.nl. Wij werken met passie aan uw woonplezier en bent u van harte welkom.


Dit nieuwsbericht is 342 keer bekeken

X
X