Het Brabants Disabled Open komt er weer aan

Gepubliceerd op: 13 juni 2018 18:00
Gewijzigd op: 13 juni 2018 16:50

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Regio: Het Brabantse Disabled Open is dé wedstrijd voor golfers met een lichamelijke beperking. Al 10 jaar wordt er gespeeld in de regio, waarvan de laatste op Golfbaan Stippelberg in Bakel.
In 2017 werd daar een nieuwe uitdaging aan toegevoegd. Via contacten en media, waren we op zoek naar mensen die nog nooit of hoogstens één keer een golfbal hadden geslagen in hun hele leven.

In 2017 deden elf personen mee. Elk hadden ze hun eigen probleem als rolstoel gebonden: dwarslaesie, spasme, visueel gehandicapt of deels verlamd. En wat waren die mensen verheugd met hun prestatie van de dag maar ook met het aanbod dat men ook nog mocht vervolgen met lessen die werden aangeboden door de Stichting Brabantse Disabled Open (met de Stippelberg-pro's Cees Adams en Bert van Zutphen) en de stichting Golfen zonder Grenzen met de Pro Nick Goedhart van het Woold.

Deze succesvolle samenwerking krijgt een vervolg

Op zaterdag 1 september 2018 is wederom de Brabantse Disabled Open op Golfbaan Stippelberg, met de ondersteunende samenwerking met het Woold. Hier zullen alle toppers van Nederland meedoen en is het bijna een must voor u te komen kijken. De kenners weten het en de nieuwkomers zullen verbaasd zijn.

Maar wat zeker zo belangrijk is, is dat de deur wagenwijd wordt opengezet voor personen met een lichamelijke beperking die geïnteresseerd zijn hun beproeving in deze sport te doen. Die nieuwsgierig zijn hun grenzen te verleggen.
U mag uzelf aanmelden maar iemand anders opgeven mag ook. Beveel hem ons dan aan en wij nodigen diegene uit. Via cees@brabantsedisabledopen.nl kunt u alle info aan ons doorgeven. Wij kunnen die dag 15 personen plaatsen, dus wacht niet te lang! Daarna proberen we te doen wat alsnog kan. Voor de deelnemers; het evenement is gratis en all inclusive.

Foto: De deelnemers waren zeer tevreden na de eerste les waar ze mochten oefenen (bron foto; Brabants Disabled Open)

Dit nieuwsbericht is 230 keer bekeken

X
X