Het aftellen is begonnen!

Gepubliceerd op: 6 juli 2018 17:00
Gewijzigd op: 5 juli 2018 15:46

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Het aftellen is begonnen! Afgelopen vrijdag werd in Bibliotheek Helmond- de Peel het startsein gegeven voor de Samenloop voor Hoop door Burgemeester Elly Blanksma. Burgemeester Blanksma is tevens ambassadrice van het evenement en verteld ook in haar toespraak dat ze zich samen met de organisatie hard zal maken om ook de volgende loop weer een succes te maken. De klok telt af naar 29 juni 2019, precies één jaar vanaf het startsein.

Samenloop voor Hoop

De Samenloop voor Hoop is een wandelevenement waar maar liefst 24 uur lang gewandeld word om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding en inloophuis de Cirkel in Helmond. En wees gerust; je hoeft niet 24 uur lang in je eentje te lopen. Veelal gebeurt dit in teams waarbij de teamleden elkaar afwisselen. Vorig jaar waren er 26 teams en liepen er rond de 710 lopers mee. Hopelijk worden dit er volgend jaar meer! Natuurlijk is het belangrijk dat er geld komt om de onderzoeken te kunnen financieren, maar het zijn de ‘survivors’ die deze dag centraal staan. De mensen die de strijd tegen kanker hebben gewonnen, zijn de eregasten tijdens dit evenement. Ze worden in de watten gelegd d.m.v. een diner op zaterdag, een brunch op zondag en nog veel meer!

5e editie

Volgend jaar zal het evenement voor de 5e keer plaatsvinden op het terrein van HAC. Omdat de volgende editie in de zomer zal plaatsvinden, is er voor de organisatie ook meer mogelijk om iets te organiseren aan entertainment, bijvoorbeeld een live-act. Dat geeft net dat extra beetje motivatie aan de lopers maar zorgt ook zeker voor een gezellige sfeer onder de bezoekers. Daarnaast is het weer warmer en de dagen langer; een ideale setting voor deze loop!

Sponsoring

Om geld op te halen is het evenement afhankelijk van sponsoring. Zo betalen de deelnemers inschrijfgeld en zoeken ze zelf ook sponsoren. Er kan ook een kraampje worden gehuurd op het terrein. Hier mag dan zelf invulling aan gegeven worden. Bijvoorbeeld schminken of iets verkopen. Daarnaast kunnen mensen ook een kaarsenzak kopen. Zodra het donker wordt, vormen deze een pad van licht langs het parcours van de SamenLoop. In totaal is er al €250.000,- opgehaald voor onderzoek tijdens de vorige vier edities.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan vooral eens op https://www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/noord-brabant/helmond/.
Daarnaast zullen we regelmatig berichten en updates publiceren dus stay tuned!

Dit nieuwsbericht is 144 keer bekeken

X
X